LEGENDARNA pevačica Snežana Đurišić dvoiposatnim koncertom pred oko 3.000 ljudi, u prepunom beogradskom Centru „Sava“ obeležila je lep jubilej – 50 godina karijere i priredila pravi spektakl ljubiteljima narodne muzike, uz specijalne goste Anu Bekutu i Dejana Petrovića i orkestar Big bend.

Publika, u kojoj su se našli pripadnici svih generacija, gromoglasnim aplauzom ispratila je izlazak Snežane na scenu koja je prvo otpevala „Niko me nije voleo kao što si ti“, a onda uz pratnju orkestra Aleksandra Sofronijevića nastavila da niže hitove.

PROČITAJTE JOŠ - Snežana Đurišić: Pola veka uspešne karijere


Pevačici su iz prvih redova podršku davale kolege i prijatelji, među kojima su bili Marinko Rokvić, Lepa Lukić, Buba Miranović, Beki Bekić, Radiša Trajković Đani i njegova žena Slađa, Jana Todorović. Za Snežanu je posebno značajno bilo prisustvo njenog emotivnog partnera, ginekologa Vanje Miloševića, kao i majke Dare.


-Hvala vam što ste ovde, uzbuđena sam, ali nemam tremu, jedva sam čekala da sa vama podelim ove trenutke, jer svi vi ste zaslužni za ovo večeras – poručila je Snežana. – Nadam se da će ovo veče ostati i vama, kao i meni u dugom sećanju.


Odlično raspoložena publika pozdravlja je svaku numeru aplauzom, dok je Đurišićeva pevala – „Pomozi mi da te zaboravim“, „Isplači se, otvori dušu“, „Srna i jelen“,.... Orili su se glasovi iz sale na hitove „Imena mi mog“, „Vratiću se“, „Sve što radim tebi prija“, a kada je otpevala čuvenu pesmu „Kleo se, kleo“ svi su bili na nogama.


Jednog trenutka Snežana je sišla sa bine, a, verovatno, najmlađi fan u sali, šestogodišnji dečak joj prišao i poklonio korpicu sa cvećem, nakon čega ga je pevačica zagrlila i poljubila.


Atmosferu su upotpunili specijalni gosti sa svojim hitovima Ana Bekuta i Dejan Petrović Big bend, a sa njima je Đurišićeva zajedno otpevala „Kaluđeru moj“. Snežana je, kao što je najavila na početku koncerta, priredila veče koje će ostati dugo u njenom i sećanju publike.