BEOGRAD - Državni ansambl ruskih kozaka nastupiće 19. aprila u Centru ''Sava'', najavili su organizatori, Dom omladine Beograda i Centar ''Sava''.

Državni ansambl ruskih kozaka "Kazaki Rošiji" iz grada Lipecka jedan je od najboljih profesionalnih plesnih ansambala u Rusiji koji kombinuje čuvenu rusku tradiciju scenskog nastupa, visoke standarde plesa, lepotu i temperament kozaka, sa savremenim pristupom u kreiranju koncertnih programa.

Osnovani su 1990. od strane umetničkog rukovodioca ansambla, narodnog umetnika Rusije, Leonida Milovanova.

Program koji će predstaviti u Beogradu može se nazvati enciklopedijom života kozaka širom Rusije - Dona, Crnog mora, Sibira do Dalekog Istoka, predstavljenom u efektnoj scenskoj formi.

PROČITAJTE JOŠ - OVACIJE ZA RUSKI HOR: Ansambl Aleksandrov pod otvorenim nebom ispred Hrama Svetog Save (FOTO+VIDEO)

Sa originalnim koreografijama, ovaj ansambl koji se sastoji od 40 umetnika - baletskih igrača, orkestra i hora, nastupao je sa uspehom u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Španiji, SAD, Omanu, Grčkoj, Slovačkoj, Srbiji, Nemačkoj, Mađarskoj, Kini, Kataru, i drugim zemljama, izvodeći tradicionalnu rusku muziku u tradicionalnim i modernim aranžmanima.

Sa posebnom pažnjom su odabrani i uklopljeni kozački tradicionalni i stilizovani kostimi i raskošne haljine, detalji, frizure, sve u cilju da nastup izgleda kao veličanstveno umetničko ostvarenje.

Njihov nastup predstavlja jedinstven spoj igre, muzike, pesama, akrobatike i setnih nostalgičnih zvukova.

Igre i pesme ansambla pune su tuge, hrabrosti, nade, ljubavi i strasti, a srpska publika će svakako prepoznati numere kao što su “Kozački ples”, “Hoperski Kozaci”, “Crne obrve”, “Okršaj igrača”, i naravno, nezaboravnu “Kaljinku”, koja uvek predstavlja emotivni vrhunac večeri.

Ipak, glavna tačka nastupa svakako je Veliki kozački ples u kome se koriste specijalne sablje od titanijuma.

Ulaznice po cenama od 800, 1.000, 1.200 i 1.500 dinara su u prodaji na blagajnama Ticket Vision i Sava centra.