U godini kada slave 10 godina postojanja četiri devojke - Marija, Nevena, Jelena i Nataša, koje čine sastav „The Frajle“, pripremaju mnoga iznenađenja svojoj publici i pratiocima. U planu je novi album, mnoštvo koncerata, ali i zanimljive saradnje.

Prva saradnja donosi novi službeni singl Frajli, pesmu „Ako je vrijedilo išta“. U obradi pesme pridružila im se i „vlasnica“ navedenog hita - Vanna. Pesma kojom Frajle najavljuju novi album obrada, spojila je pet izvanrednih vokala, ali i pet sjajnih energija.

Muzičko preplitanje ovog autentičnog ženskog benda i jedne od najkvalitetnijih pevačica u regionu, započelo je ranije, pesmom „Ne idi“, koju je Vanna napisala za album Frajli „Ljubav na dar“.

Muzičko prijateljstvo zaokruženo je u ovoj godini pesmom „Ako je vrijedilo išta“, koja više od 18 godina ne silazi sa lista slušanosti regionalnih radio stanica i podjednako je omiljena kao i prvog dana kada je puštena u etar.

Pročitajte još - “Frajle”: Mi smo prave bećarke


Pesma „Ako je vrijedilo išta“ je bila obavezni deo repertoara u prvim nastupima Frajli, koje ne kriju zadovoljstvo što se snimanje spota odvijalo u knjižari, pod rediteljskom palicom Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića.

„Na snimanju spota nam je bilo izuzetno zanimljivo i htele bismo da se zahvalimo dobrim ljudima iz Knjižara Grada Zagreba - „Vladimir Nazor“ i „Kajfešov brijeg“. Mislimo da je ovo najbolji prostor u kojem smo do sada snimale, jer nema izgubljenog vremena. U pauzama, dok čekamo da se set postavi, imamo na raspolaganju najveća dela svetske i domaće književnosti, pa ako već ne stignemo da pročitamo celu knjigu, uspemo da prelistamo mnoge.“, u duhovitom tonu komentirasale su Frajle.Devojke ne skrivaju ni svoje dugogodišnje oduševljenje Vannom, jednom od najboljih hrvatskih pevačica koja je ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj sceni: „Čast nam je što sarađujemo sa Vannom na novom albumu obrada. Vannu, a i konkretno baš ovu pesmu, volimo godinama i presrećne smo zbog ove prilike da snimamo i pevamo sa njom.“
Novi album Frajli izlazi u aprilu, a do tada, uživajte uz novi spot i pesmu.