Crni Srbi iz Amerike na Egzitu (VIDEO)

Tanjug

petak, 22. 03. 2019. u 23:59

Црни Срби из Америке на Егзиту (ВИДЕО)

Foto Darko Dozet

Na dugačkoj listi hip-hop izvođača, koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu "Egzit", od 4. do 7. jula, nalazi se i američka grupa "Black Serbs", koja je kod nas za kratko vreme stekla brojne fanove
NOVI SAD - Na dugačkoj listi hip-hop izvođača, koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu "Egzit", od 4. do 7. jula, nalazi se i američka grupa "Black Serbs", koja je kod nas za kratko vreme stekla brojne fanove.

Ovu originalnu ekipu iz Čikaga čine Amerikanci, među kojima je jedan poreklom iz Srbije, a u pesmama vešto kombinuju srpski i engleski, bez obzira na to koji im je maternji jezik.

Publika ih je upoznala kao "Crne Srbe", kolektiv koji je snimao humorističke "Jutjub" klipove, na originalan način gradeći most između balkanskog i američkog mentaliteta, a izazvali su pravi zemljotres na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli redom da objavljuju pesme "Srbija Do Tokija", "Ballin Like Jokić", "Rintam" i "Kako hoćeš".

PROČITAJTE JOŠ - HIPHOPERI OSVAJAJU PETROVARADIN: Bogat program na ovogodišnjem "Egzitu" od 4. do 7. jula

Njihove pesme već imaju milionske preglede na internetu, a fanove su nedavno obradovali i novim numerama "Energiju" i "Charged Up". Svojim pesmama, koje sami nazivaju "svemirskim pankom", poručuju da se beskompromisni "Black Serbs" ne boje eksperimentisanja.

Bez dlake na jeziku, ne libe se da se uhvate u koštac i sa teškim temama, te su pre nekoliko meseci objavili pesmu "Znam to nije lako" koja govori o depresiji i suicidnim mislima, a kako kažu, cilj je "apel za razgovor o unutrašnjim borbama".

Njihov album prvenac sa nestrpljenjem se očekuje, a iskren i originalan pristup ove ekipe nije ograničen samo na muziku, već i na modu i umetnost, te je jedan od članova sastava Jovan Crnović, poznatiji kao Jibri Bell, pokrenuo i urbanu robnu marku koja takođe ima predane fanove.Listu hip-hop izvođača na ovogodišnjem "Egzitu'', na glavnoj bini predvodi jedan od najveštijih svetskih repera i aktivista Skepta, trep-džez diva IAMDDB i tvorac jednog od najvećih hip-hop hitova Desiigner.

Od ove godine na "Egzitu'' će postojati i "Cockta Beats", posebna hip-hop bina sa impresivnim spiskom regionalnih i lokalnih zvezda među kojima su Vojko V, Krešo Bengalka, Haže, High5, Krankšvester, Vatra, Cake Boys, FAM, Klinac, Buntai i desetine drugih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije