Akustični poljubac za vrele obraze (FOTO)

M. Ćunković

sreda, 13. 02. 2019. u 11:37

Акустични пољубац за вреле образе (ФОТО)

Zoran Predin, Anja Rupel, Foto I. Marinković

"Lačni Franc" sa Anjom Rupel oduševio u utorak veče nastupom prepunu salu "Kolarca"

GRUPA "Lačni Franc" održala je u utorak veče, u prepunom beogradskom "Kolarcu", sjajan dvočasovni koncert nazvan "Akustični poljubac", pred skoro 1.000 posetilaca, koji su se tiskali čak i između redova, a posebno snažnim ovacijama dočekana je specijalna gošća, nekadašnja pevačica "Videoseksa" Anja Rupel.

Gromoglasan aplauz se začuo čim se na sceni, za početak, sam sa gitarom pojavio legendarni Zoran Predin. Već je uvodna "Danas ja, sutra ti" jasno označila da se, očekivano, neće čuti samo repertoar potpisan imenom grupe, već i pesme sa Zoranovih solo albuma. Nadovezale su se "Gde poljupci krote lava", i "Naj ti poljub nariše usnice", klasik "Lačnog Franca", a svaku numeru pratile su Predinove duhovite najave i osvrti na vojničke dane, krizu srednjeg doba... Pesmu "Koji s vjetrom pevaju" Zoran je posvetio prerano preminulim prijateljima, Predragu Luciću i Vladi Divljanu.

Pročitajte još - I Slovenci slušaju turbo-folk muziku (VIDEO)

"Čakaj me", najveći hit "Lačnog Franca", maestralan je bio uvod u udarni deo koncerta. Uz prelepu "Kosu boje srebra" posvećenu Margiti Stefanović, Predin je podsetio koliko jake niti su vezivale bend iz Maribora i EKV. Lagani uvod u "Zemlja pleše" grupe "Videoseks" izazvao je opštu euforiju, jer je bilo jasno da na scenu konačno stiže Anja Rupel.

- Mnogo mi je drago što sam, posle toliko godina, u Beogradu, i što vidim sve ove krasne ljude - nije krila pevačica koja je svojevremeno bila seks simbol u Jugoslaviji, a i sada pleni i glasom i stasom. Usledio je još jedan "Videoseks" hit koji je pogodan za akustično izvođenje, "Tko je zgazio gospođu Mjesec", a reakcija publike je bila takva da je jedini logičan sled događaja - Anjin solo koncert u Beogradu.

"Lačni Franc" i Anja Rupel, foto I.Marinković

Temperaturu su održali klasici "Lačnog Franca" - "Praslovan", "Ne mi dihat za ovratnik"... Na bisu se pojavila Anja i sa Zoranom izvela impresivnu verziju "Kako bih volio da si tu", i, za kraj, "Što bi mi bez nas". Nadahnuti Predin, odličan, podmlađen bend, gošća koje se Beograd uželeo, savršena dvorana za koncert "bez struje"... Sve se poklopilo da ovakav, akustični poljubac, ostane dugo utisnut na obrazima.

Zoran Predin, Anja Rupel, Foto I. Marinković

NISAM BIO ROĐEN OSAMDESETIH

DOK su se nizale pesme novijeg datuma, iz publike se čuo glas: "Hoćemo osamdesete". Predin je kao iz topa odgovorio, u svom stilu:

- Imam mali problem sa osamdesetima, nisam bio rođen tada. Onaj ko se seća osamdesetih, nije bio sa nama.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije