JEDINSTVENO muzičko zadovoljstvo očekuje u utorak uveče (21.00) posetioce u Kolarčevoj zadužbini, na koncertu grupe "Lačni Franc", uz specijalnu gošću Anju Rupel, nekadašnju pevačicu "Videoseksa". Legendarni Zoran Predin, koji je, pre nekoliko godina, obnovio rad "Lačnog Franca" sa mladim muzičarima, najavljujući koncert, šaljivo je rekao da izgleda loše jer mu nedostaju beogradski vitamini, pa nema sumnje da će večerašnji nastup biti "lekovit" - i za njega, i za publiku koja ga svake godine toplo pozdravi. Koncert je nazvan "Akustični poljubac" po aktuelnom albumu "Lačnog Franca", ali i, kako kaže Zoran, zbog 14. februara, Dana zaljubljenih.

- Odsviraćemo akustične verzije mojih najpoznatijih pesama uz nekoliko numera grupe "Videoseks" koje niste čuli uživo već 30 godina - najavljuje Predin za "Novosti".

* U "Kolarcu" ste već nekoliko puta nastupali?

- Velika mi je čast da sviram tamo. To je jedna od najakustičnijih dvorana u regionu. U njoj sam imao koncert "Tragovi u sjeti" sa Matijom Dedićem i "Kosa boje srebra" sa svojim kvartetom.

* "Lačni Franc" ste osnovali pre 40 godina. Šta je bilo najlepše, a šta najteže u tom periodu?

- Pune dvorane i zadovoljna publika su najlepša nagrada, a najteže je bilo u onim tužnim godinama rata, kada se nije sviralo.

* Jugoslavija je Anju Rupel osamdesetih gledala kao seks- -simbol?

I ČEKA I ČAKA LEGENDARNI Arsen Dedić davno je napisao prepev za veliki hit "Lačnog Franca", numeru "Čakaj me", i pesma se u toj verziji zove "Čekaj me". Interesantno, mnogim ovdašnjim ljubiteljima draži je originalni tekst na slovenačkom. - Drago mi je zbog toga - iskreno će Zoran za naš list. - Arsenov prepev "Čekaj me" pomogao je u razumevanju pesme, pa se sada ponekim ljudima čini da razumeju slovenački tekst. Ja je pevam pola-pola.

- Ona je tada potpuno zasluženo uzbuđivala mušku maštu. Bila je uz Margitu Stefanović prava princeza novog talasa. Još uvek je vrlo šarmantna, uz glas koji obara.

PROČITAJTE JOŠ - Zoran Predin: Glasno, strasno i beskompromisno

* Da li ste u kontaktu sa nekadašnjim članovima "Lačnog Franca"?

- Momci odavno više nisu u muzici. Prodali su instrumente i bave se svojim zanatima. Nagovaram ih da 22. juna u Mariboru, kada ćemo slaviti 40 godina od nastanka grupe, odsviramo koncert zajedno.

* Ima li novih zajedničkih planova sa Matijom Dedićem?

- Kako da ne. Upravo sam završio snimanje albuma "Zoran peva Arsena", na kojem sam 12 Arsenovih tema prearanžirao u džipsi-sving i snimio ih uz pratnju Damira Kukuruzovića i njegove "Đango grup". Matija je gost na klaviru u četiri pesme.

* Aktuelna je saradnja sa Sergejem Ćetkovićem?

- Pozvao me je da zajedno otpevamo njegovu predivnu pesmu "Stari moj". Snimili smo prvu verziju u Zagrebu, ali smo kasnije odlučili da otpevam još višu lagu kad uhvatim malo vremena.

* Šta vam, kao muzičaru koji nastupa širom bivše SFRJ, danas znače granice?

- Nama koji znamo kako je bilo bez njih, one su samo gubitak dragocenog vremena. Sanjam o danu kada će ponovo da padnu.

* Kakvi su vam planovi za 2019?

- Objavljena mi je nedavno druga knjiga kratkih priča "Glavom kroz zid". Krajem februara izlazi pomenuti album "Zoran peva Arsena". U martu i aprilu imam gala-koncerte u Zagrebu i u Ljubljani. Režiser Slobodan Maksimović započeo je snimanje filma o meni, radni naslov je "Praslovan". U junu, na taj veliki koncert "Lačnog Franca", dovešćemo autobusima u Maribor fanove iz cele bivše Jugoslavije.