NOVOSTI NA SNIMANjU SPOTA: Lete noževi kod Mire Škorić i Aleksandra Dimija

Elena Božić Talijan

nedelja, 03. 02. 2019. u 10:28

НОВОСТИ НА СНИМАЊУ СПОТА: Лете ножеви код Мире Шкорић и Александра Димија

Mira, Dimi i Eva Ras / Foto Z. Jovanović

Reporteri "Novosti" na snimanju spota za duet folkera pod nazivom "Boli me sve"

POPULARNI folk pevači Mira Škorić i Aleksandar Dimi snimili su spot za novu zajedničku numeru pod naslovom "Boli me sve", a publika će imati priliku da sve vidi i čuje u martu. Kako "Novosti" saznaju, promotivni video-materijal je potpuno iznenađenje i drugačije od svega do sada viđenog, a pevačica poručuje - očekujte neočekivano.

U beogradskom hotelu "Alur", gde je smeštena scenografija, dva dana je trajalo snimanje neobičnog spota u kojem se pojavljuju legendarna glumica jugoslovenskog filma Eva Ras i jedna od naših najboljih pozorišnih umetnica Nada Blam.

U pauzi snimanja "uhvatili" smo glavne članove ekipe. Mira za naš list kaže da je do saradnje sa Dimijem, koji joj je prijatelj, došlo sasvim spontano.

- Ja sam Dimiju gost u ovoj pesmi, a kada sam je čula mnogo mi se dopala - objašnjava nam Škorićeva.

Najavljuje da posle dueta snima svoju novu numeru o kojoj nije želela ništa da otkrije, a zatim, najverovatnije u maju, obožavaoci mogu da očekuju i koncert u Beogradu u organizaciji "Melos estrade" sa menadžerom Banetom Obradovićem na čelu.

Dimi je veoma zadovoljan saradnjom sa čitavom ekipom i ističe da fanove očekuje iznenađenje, jer će to biti spot sa radnjom, drugačiji od klasičnih koji se snimaju u nekom studiju.

- Marko Nikolić, rođeni brat Maje Nikolić, pisao je tekst za pesmu, uradio muziku i aranžman - kaže pevač i naglašava da je reč o vrsnom muzičaru.

Niko nije hteo da obelodani sve detalje spota, ali smo uspeli da otkrijemo da je Miru prevario dečko koga igra Dimi. Radnja se odigrava u restoranu, pevačica ulazi i zatiče ga sa drugom devojkom i onda sledi scena u kojoj Škorićeva uzima nož, a gde završava oštro sečivo saznaćemo kada se pojavi video. Glumice Eva Ras i Nada Blam sede za susednim stolom i posmatraju čitavu situaciju, čude se, komentarišu i naslućuju da će doći do nemilih događaja.

PREMIJERA U BEČU MIRA i Dimi biće gosti Dragane Mirković na njenom velikom koncertu koji će se održati 2. marta u Beču u hali "Lugner siti". Tom prilikom će premijerno izvesti svoju novu pesmu "Boli me sve". - Velika je čast i zadovoljstvo što sam Draganin gost - ističe pevačica. - Nas dve smo 1990. godine obišle sve hale od Vardara do Triglava, to je bilo neponovljivo. Veoma mi je drago što ćemo u Beču zapevati zajedno.

PROČITAJTE I:Mira Škorić: Rijaliti zvezde mi nisu kolege

- Dimi je našao mlađu, bolju i ostavio me - šali se Mira dok razgovara sa nama i dodaje da muškarci to obično rade, a da su žene uvek kolateralna šteta.

Na pitanje da nam otkrije šta će to da se desi u spotu, ona zagonetno odgovara:

- Pa, desiće se nešto u skladu sa mojim temperamentom.

Da li će leteti i neki noževi, nastavljamo da insistiramo, a pevačica otkriva da ona voli pravo oružje.

- Ljubitelj sam streljaštva, ali kako je u spotovima već viđen pravi arsenal oružja, opredelili smo se za varijantu sa nožem.

Nada Blam nije želela da otkriva ništa ni o spotu, niti o svojoj ulozi u njemu.

- To ćete videti kada ga budete gledali, to je kao kada biste me pitali - šta će se desiti na kraju komada - veli glumica. - Pesma je ljubavna, uvek su neke nesuglasice u ljubavi, tako je i ovde. Devojka i momak se posvađaju, a to je normalno.

Nada Blam / Foto Z. Jovanović


Evi Ras je ovo već treći spot u kojem glumi. Do sada je u jednom repovala Mimi Mercedez, a drugi je uradila sa folk pevačem Bobanom Rajovićem. Ističe da joj se ta vrsta rada sviđa i da uživa kada je pozovu.

- Glumica sam 60 godina i ova tri spota se u svemu razlikuju od svih mojih uloga - objašnjava Eva. - To je ta simbioza muzike, slike, filma, tu je potpuno drugačiji pristup, jer je koktel drugačiji. Da nisam ovoliko godina glumica to ne bih mogla da uradim, jer se to sve radi u sekundama. Zahtevnije je jer iza toga, kao što je Pikaso rekao, stoji ceo jedan život.

Foto: promo


Rasova dodaje da je prodala 60 godina svoje glumačke karijere za tri sekunde:

- Sad smo Nada Blam i ja igrale dve babe koje vide nož, čini im se da će krv da padne i ponašaju se kao sve druge babe koje bi tako nešto videle, a to možete samo ako se dugo bavite glumom. Ako ste prava glumica, ne možete odšmirati i isfolirati.

Posebna pažnja u spotu posvećena je odevnim kombinacijama, koje Mira i Dimi četiri puta menjaju. Za njihov izgled bio je zadužen kreator Bata Spasojević, kojeg je pevačica posebno hvalila, jer se, kako kaže, zahvaljujući njemu i u 50. godini oseća mladalački i vedrog je duha.

Zanimalo nas je kako to Boban postiže i šta je uradio.

- Hteli smo da izgleda šik, da bude malo koloritnija - navodi Bata. - Za ovu priliku smo odabrali stilizovani frak, begi, opuštene pantalone koje daju taj momenat modernog, mladalačkijeg i cipele sa špicem koje prate ceo stajling, a i njena boja kose je malo svetlija ovog puta - kaže kreator objašnjavajući komade odeće koje je Mira imala na sebi.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije