ŠIROM Srbije za doček pravoslavne Nove godine 13. januara biće, tradicionalno, organizovane brojne javne proslave, mahom na gradskim trgovima, uz učešće brojnih estradnih zvezda i nezaobilazan vatromet u ponoć, a posetioci će u mnogim gradovima moći i da se zagreju uz kuvano vino i đakonije.

Tako će Beograd, posle višednevnog novogodišnjeg spektakla, imati i atraktivan doček srpske Nove godine, pa će publiku ispred Narodne skupštine zabavljati "Leksington bend". U Novom Sadu će biti organizovano nekoliko koncerata, a udarni je u maloj sali "Spensa" gde će svirati "Partibrejkers", "Ritam nereda" i atinski "Planet of Zeus". U Srpskoj Atini, u pozorišnoj sali zgrade NIS, 13. januara nastupiće Lena Kovačević, koja će posetiocima pevati svoje najpoznatije pop-džez singlove ("Kafe", "Pik ap" i "Zauvek"), kao i pesme sa albuma "Dobar dan za pevanje", "San" i "Džezeri".

Nova godina po julijanskom kalendaru biće dočekana i u centru Gračanice, na Trgu oslobodiocima, uz nastup popularnog "Tropiko benda". U ponoć će biti priređen vatromet, a posetiocima će se, kao i ranijih godina, služiti meso vola sa ražnjlj, praseće pečenje, kuvano vino i rakija. Inače, "Tropiko bend" je u centru Gračanice nastupio 21. septembra 2016, u okviru obeležavanja Dana opštine Gračanica.

Pročitajte još - "Leksington" ispred Skupštine

Lena Foto A. Damnjanović

Na Trgu topličkih junaka, u centru Prokuplja, građane i njihove goste zabavljaće lokalni bend "Melisa", zatim reper Slobodan Veljković Cobi, koji je odrastao u tom gradu, a onda sledi koncert niške rok grupe "Kerber" i ponoćni vatromet.

- Nadamo se da će sve proteći u veselom raspoloženju, kako i dolikuje, te da neće biti nikakvih incidenata - ističu predstavnici Grada Prokuplja, dodajući da će prisutni, kao i ranijih godina, moći da se ugreju toplim napicima i posluže se hranom.

"Van Gog" Foto A. Stanković

U Zrenjaninu će, na Trgu slobode, program početi u 22 časa nastupom folk pevačice Dragice Radosavljević Cakane i etno grupe "Šara", da bi rokenrol zvuci postali dominantni od 23.30, kada će se na binu popeti "Van Gog". Predviđeno je da njihov nastup traje do jedan čas iza ponoći.

"Partibrejkers" Foto A. Stevanović

BOŽIĆNI KONCERT U DKC BEOGRAD

U OKVIRU "Beogradske zime" u Dečjem kulturnom centru Beograd 12. januara biće održan besplatni "Božićni koncert", na kome nastupaju hor DKC i hor "Čarolija", Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Minja Subota, Leontina Vukomanović, Ivan Mihailović, Ivan Zekić... Na repertoaru će se naći numere "Majka česnicu mesi", "Božić, Božić, blagi dan", "Kolovođa", "Anđeli pevaju" i "Badnjak", ali i druge pesme zabavne muzike posvećene najmlađoj publici.

"Leksington bend" Foto Milan Milićev