Predrag Živković Tozovac: Nema sreće bez ljubavi

Ivan Lovrić

30. 12. 2018. u 08:16

Предраг Живковић Тозовац: Нема среће без љубави

Predrag Živković Tozovac

I dalje je onaj isti šarmer i šmeker, koji voli život, kafane i žene. Ali, naglašava, i "Večernje novosti", koje je i njegova majka uvek rado čitala

U PREDVORJE još jedne godine ulazimo sa nekrunisanim kraljem naše narodne muzike, Predragom Živkovićem Tozovcem. Popularni Toza ne da se godinama.

I dalje je onaj isti šarmer i šmeker, koji voli život, kafane i žene. Ali, naglašava, i "Večernje novosti", koje je i njegova majka uvek rado čitala.

* I ova godina za vas je bila uspešna?

- Dobio sam "Zlatni mikrofon" Radio Beograda, koji predstavlja krunu moje karijere. Ovo priznanje znači da sam potvrdio svoj talenat i sve ove godine sačuvao svoje pevačko ime.

* Po čemu ćete još pamtiti 2018. godinu?

- Hvala Bogu, nije me ćapio neki virus. Mačevao sam se sa njim, izbegavao sve udarce i na kraju izašao kao pobednik. Šalu na stranu, ovu godinu pamtiću i po koncertima Željka Joksimovića.

* Koje su vam želje za novu godinu?

- Ništa ja tu ne bih menjao. Želim da radim ono što sam i radio. I da imam lepo društvo oko sebe i, naravno, da budem zdrav.


PROČITAJTE I:PREDRAG ŽIVKOVIĆ TOZOVAC: Velika je odgovornost reći da ću da nastavim da pevam


* Šta biste poželeli našim ljudima?

- Mi smo jedan žilav narod, koji je mnogo toga preživeo. Nismo navikli na neku poslastičarnicu, ali uz zdravlje, ljubav, sreću i veselje trajaćemo još dugo.

* Koju biste im pesmu posvetili?

- Neka to bude pesma "Vlajna" koja je meni i mnogima donela mnogo radosti.

* Imate veliki repertoar, koju biste još pesmu izdvojili?

- Uvek volim da čujem pesmu "Tražiću ljubav novu". Bio sam mlad kada sam je napisao. Plašim se da će ona početi da bude voljenija i od pesme "Jesen u mom sokaku".

* Da li ljubav sve pobeđuje?

- U svakom slučaju. Jednu pesmu uvek pevam kada sam na nekom veselju. To je pesma Nedeljka Bilkića "Bez ljubavi sve je pusto". U poslednje vreme rado slušam sevdalinke koje peva Zaim Imamović.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Hvala Bogu, nestao je onaj veliki sneg i sada živim kao da je proleće.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

BOŽA ZEMUNAC

30.12.2018. 08:34

Tozo majstore,kao kafanski pevač uzeo sam brdo para sa tvojim pesmama.Sve tvoje pesme su hitovi,neke manje neke veće.Hvala ti što si narodu priuštio to zadovoljstvo,da te još uvek gleda i sluša.Bogu hvala budi nam živ i zdrav, još na mnogaja ljeta.