O REALIZACIJI jedine emisije posvećene rokenrolu, "Bunt" (sredom na RTS 2 u 22.45), urednice i voditeljke Branke Glavonjić, već deceniju brine Miodrag Kolarić, reditelj na Javnom servisu. Diplomirao je televizijsku režiju na Akademiji umetnosti "Braća Karić", u klasi profesora Save Mrmka, a na RTS-u radi 20 godina.

Rokenrol je tradicija u Miodragovoj porodici, pa ne čudi što je toliko dugo veran "Buntu", o kojem nam priča s mnogo entuzijazma.

- Da ne živim tu muziku, ne bih mogao ni da radim ovakvu emisiju. Sa bratom sam, devedesetih godina, svirao u grupi "Dok Holidej", a on sada peva u bendu "Veliki prezir". Moja tetka bila je profesor muzičkog, ujak je svirao trubu, dok je drugi ujak bio profesor likovnog - otkriva Kolarić, koga je sa Brankom upoznao zajednički prijatelj Petar Šumonja, dugogodišnji montažer emisije: - Bez njene upornosti i tvrdoglavosti, "Bunta" ne bi ni bilo. Niti bi postojao "Bunt rok festival", koji je značajan za mlade generacije, jer je to jedina emisija koja predstavlja neafirmisane bendove.

Pročitajte još - Žika Jelić: Žilav je taj rokenrol

* Kako je nastala ideja da bendovi sviraju uživo u studiju?

- Godinama sam radio emisiju "Stepenište", u kojoj su se uživo predstavljali tinejdžerski bendovi, odakle se i rodila ideja da uvedemo takvu praksu u "Buntu". Nijedna emisija se, duže od 10 godina, nije bavila rokenrolom na taj način.

* Na kojim projektima ste još angažovani?

- Radim koncerte rok i klasične muzike, kao i emisije sa Big bendom RTS-a, a angažovan sam i na snimanju novogodišnjeg programa, duela narodne i zabavne muzike. Nisam ljubitelj narodnjaka, ali njihovi izvođači su zaista veliki profesionalci s kojima se sve zna. Lakše je nego s rokerima. Njima treba znati kontrirati, a istovremeno im zadovoljiti ego.

KONKURS ZA "BUNT ROK FESTIVAL"

POSLEDNjEG dana ove godine slavimo svojevrstan mini-jubilej, jer simbolično otvaramo konkurs za peti "Bunt rok festival", koji traje do 13. februara. Prva emisija "Bunta" emitovaće se 16. januara - kaže Kolarić.