Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 11. do 16. januara na Mećavniku u Mokroj Gori. Festival čiji je osnivač i umetnički direktor Emir Kusturica kao i prethodnih godina ugostiće mlade stvaraoce i svetski proslavljene autore.

Od osnivanja 2007. godine kroz Kustendorf su prošli brojni mladi umetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.

Pročitajte još - Emir Kusturica: Sve okrenuto naopačke

- Kustendorf je jedan od retkih festivala na svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika. Eminentni gosti među kojima su Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Ruben Estlund, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi, do sada su bili gosti Kustendorfa – naglasio je osnivač festivala Emir Kusturica, ističući da će uskoro biti poznata imena gostiju i učesnika predstojećeg izdanja filmske smotre.