Šaban i Bekuta dobili nagradu za životno delo

Novosti Online

petak, 16. 11. 2018. u 14:55

Шабан и Бекута добили награду за животно дело
U velikoj sali Kombank dvorane na prvom održanom Saboru narodne muzike Srbije nagrađeni velkani folk muzike

LEGENDE folk muzike Šaban Šaulić i Ana Bekuta dobili su nagrade za životno delo, a Predrag Živković Tozovac proglašen je za Nacionalnog estradno-muzičkog umetnika Srbije na prvom održanom Saboru narodne muzike Srbije 15. novembra u velikoj sali Kombank dvorane.


Pročitajte još: Keba sprema koreografije za koncert (FOTO)


Ova manifestacija, koja ide stopama nekadašnjeg legendarnog Beogradskog sabora već od početka dobila je epitet prestižne okupivši najbolje mlade pevače ali i one koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag u domaćoj muzici. Na sceni su se najpre smenjivali Biljana Sečivanović, Mirjana Aleksić, Bane Mojićević, Dragi Domić i mnogi drugi otpevavši najveće hitove koje je nekadašnji Sabor iznedrio, medju kojima su i pesme koje su izvodili Kvaka, Toma Zdravković, Safet Isović Lepa Lukić, Šaban Śaulić i mnogi drugi. Praćeni sa čak tri orkestra pevači su pobrali aplauze ljubitelja muzike koji su ispunili dvoranu do poslednjeg mesta. Oni su zagrejali atmosferu da bi je do usijanja doveo Tozovac koji se posle dužeg vremena pojavio na javnom događaju otpevavši svoju pesmu, a potom su usledili i drugi velikani poput Šaulića, Bekute i Nede Ukraden a pesme su u revijalnom delu otpevali i Sneki, Raša Pavlović i Rade Jorović.

Pročitajte još: Neno Belan pred beogradski koncert 22. novembra u Domu omladine

- Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije pokrenuo je mnogo akcija tokom prethodnih godina a nadamo se da će i ova prerasti u lepu tradiciju koja neguje muziku u duhu narodnog melosa - rekao je predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović koji je i uručio priznanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije