Lav Pajkić: Uzor mi je Minimaks

T. Mirković

28. 10. 2018. u 15:15

Лав Пајкић: Узор ми је Минимакс

Lav Pajkić, Foto Promo-Emisija "Kontravizija"

Lav Pajkić, autor emisije "Kontravizija" govori za naš list o televiziji, idolu...

PREGLED društvenih tema nedelje, kroz ankete, video-klipove, aktuelne goste, a ponekad i skrivenu kameru pratimo nedeljom u emisiji "Kontravizija" (Pink, 19.15), autora i voditelja Lava Pajkića. - Želimo da pokažemo objektivnu sliku određenih stvari koje su ključne za razvoj svakog društva i maksimalno se trudimo da uvek stavimo akcenat na tu ideju - kaže Lav. Kako je izuzetno mlad ušao u "zanat", različite lekcije iz medija učio je na teži način:

- Nisam imao dragoceno iskustvo koje mnoge starije kolege poseduju, ali smatram da je prednost kada najteže lekcije prođete u mladosti. Mnogo su mi pomogle edukacije i vežbe koje sam pre toga pohađao, pre svega ona u Los Anđelesu, gde sam imao priliku da učim od najvećih imena u ovoj profesiji, kada je u pitanju filmska i TV produkcija.

* Ima li ekipa vaše emisije uzore u televizijskom novinarstvu?

- Imamo ih mnogo. Izuzetno nam je smešno kada ostrašćeni kritičari naše emisije kažu da smo kopija "24 minuta" i sličnih emisija, kao da su oni izmislili taj format. Svako ko je malo informisan o TV sadržajima zna da je lejt-najt (kasnovečernja) forma zastupljena svuda, a posebno u SAD. Prema tome, naši uzori iz inostranstva su Stiven Kolber, DŽon Stjuart i Konan O' Brajan, a domaći uzor bi nam bila nekadašnja emisija "Minimaksovizija" i njen autor i voditelj, legendarni Milovan Ilić Minimaks, pionir ove forme na našim prostorima.

* Od koga ste najviše naučili o ovom poslu?

- Televizija Pink je zaista sjajna i kolege su bile više nego raspoložene da mi pomognu i daju savete. Onaj koji mi je najviše služio je taj da ništa ne može zameniti upornost i istrajnost. Kada smo počeli bili smo na meti mnogih protivnika koji su se koristili najprljavijim taktikama, od direktnih uvreda, do difamiranja i vređanja moje porodice, kolega i mene.

IDEMO U DOBROM PRAVCU

* ČEMU težite?

Smatram da idemo u dobrom pravcu. Težimo tome da budemo najbolji format ovog karaktera na našim prostorima, kako po gledanosti, tako i po sadržaju, i mislim da je to na duge staze moguće, jer smo već mnoge prevazišli - kaže Pajkić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

HANGOVER

28.10.2018. 16:13

Vise mi licis na Karamelu, al' ajd' sad...sta je tu je. Sve u svemu si promasio profesiju.

VLADIMIR

28.10.2018. 16:21

Mukici nije jedna stvar samo objasnjena.Treba neko malo jace da ga "pogura" da mu karijera krene.

Miloje P.

30.10.2018. 07:43

Куку нама кога све нећемо видети (благословен даљински) на ТВ-у.. Карамела добро написа читалац, али је Карамела лепши