Rasta: Lokin dug veći od 30.000 evra

M. ĆUNKOVIĆ

18. 09. 2018. u 21:05

Раста: Локин дуг већи од 30.000 евра

Stefan Đurić u utorak ispred zgrade suda,Foto I. Marinković

U sudu u Beogradu u utorak se suočili Slobodan Nešović i Stefan Đurić

REPER Stefan Đurić Rasta i vlasnik izdavačke kuće "Maskom" Slobodan Nešović Loka suočili su se u utorak na više puta odlaganom glavnom pretresu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, povodom tužbe Nešovića da ga je Đurić, zajedno sa četvoricom prijatelja, u aprilu prošle godine fizički napao u prostorijama firme, odnosno, ispred, u Kondinoj ulici, zbog navodnog novčanog duga i nepoštovanja ugovora. Nešoviću su tada u Urgentnom centru konstatovane lakše telesne povrede.

- Sedeo sam u kancelariji kada je upao Đurić sa četvoricom ovde prisutnih momaka, koji su počeli da viču i prete - bile su prve reči Nešovića u sudu. - Okružili su moj sto i govorili da sam dužan 30.000 evra. Pokušao sam da izađem, strahujući za život. Gurnuli su me niz stepenice i udarali otpozadi u slabinu i leđa.

Đurićevi prijatelji su ga, kako tvrdi Nešović, od pet do 10 puta udarili na dnu stepeništa, a od Raste je napolju dobio udarac u glavu. Reper mu je tražio da pocepa i raskine ugovor koji su potpisali, uz davanje pomenute sume novca.

Pročitajte još - Rasta negirao krivicu

Kada ga je Đurićev branilac Borivoje Borović upitao o ranijoj saradnji sa reperom, Nešović je kazao da je "Maskom" objavio njegov album 2012, kada su potpisali ugovor za izdavanje fonograma i drugi ugovor za autorska prava, i naglasio da mu nije ostao dužan bilo kakav honorar po tim ugovorima. Odbio je da komentariše dva nalaza veštaka po kojima nije zadobio bilo kakvu povredu. Nešovićeva supruga Irena, takođe zaposlena u firmi, koja se u utorak pojavila kao svedok, istakla je da joj je to nejasno, a sličan stav je imala, takođe saslušana u ulozi svedoka, Emina Peruničić iz "Maskoma", istakavši da je videla crvenilo i modrice kod Nešovića.

Slobodan Nešović tvrdi da nije dužan Rasti , Foto I. Marinković

- Iza tog ugovora krije se mnogo para - izjavio je Rasta. - Diskovi se ne prodaju, ali se radi o digitalnoj distribuciji. Ja sam najgledaniji i najslušaniji izvođač. Ta cifra od 30.000 evra je smešna u odnosu na stvarni dug.

Pročitajte još - Rasta negirao da je napao Loku

U polemici koja se zatim povela, Nešović je pomenuo da Rasta nije hteo da pošalje broj računa i da misli da mu jesu uplatili novac, ali se ne seća procenta. Njegova supruga Irena je, međutim, navela da u njihovim knjigama stoji da je firma u obavezi da isplati Đuriću pare, ali da ne zna o kom iznosu se radi, niti da li su mu ikakva sredstva isplaćena. Kaže da su mu poslali obaveštenje i tražili da im dostavi status, da li je zaposlen ili ne, odnosno da li je slobodni umetnik, jer su porezi drugačiji. Rastin advokat Borović je bio izričit u tome da, počev od Nešovića pa do svedoka, niko iz "suprotnog tabora" ne govori istinu. Branilac repera je demantovao navode da je Đurić tog dana u "Maskom" ušao sa "batinašima", tvrdeći da su u pitanju pripadnici obezbeđenja i vozač.

Zbog velikog broja svedoka, glavni pretres je prekinut u popodnevnim satima. Nastavak je zakazan za 12. oktobar, kada će suđenje biti završeno saslušanjem preostalih svedoka, kao i veštaka, uz prikazivanje zabeleženih snimaka na mestu incidenta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Io

19.09.2018. 04:33

Rastu smo u kraju zvali buljko.Kakav on crni reper?!Slager pevac uz pič šifter ili kako se vec zove to sto menja glas u kmečanje!

djordje

19.09.2018. 10:27

sta se desava kada cuveni zabavljac i voditelj ,ne ispuni ugovor ,a ocigledno nije isplatio cuvenom reperu nadoknadu po osnovu autorskih prava? cuveni voditelj ,gradjanske orjentacije ne postuje gradjanski zakon ,znaci -fals je. cuveni reper ,nije izasao iz opisa svog poslovanja ,znaci -iskreniji je.