U STUDENTSKOM kulturnom centru u Beogradu, u sredu je predstavljena knjiga "Magi, kao da je bila nekad" ("Laguna"), autora Dušana Vesića, o klavijaturistkinji grupe EKV Margiti Stefanović. Biografija o najvećoj heroini jugoslovenskog rokenrola donosi detalje iz njenog života koje je Vesić pažljivo i sa ljubavlju prikupljao godinama želeći da napiše istinu o Magi.

- Mojoj generaciji, a i svima koji bi želeli da upoznaju to zlatno doba socijalističke Jugoslavije je bila potrebna knjiga - rekao je Vesić, naglasivši da ovo nije prvo štivo o njoj. - Do sada su uglavnom objavljivani spomenari, zabeležene uspomene i otvarana mnoga pitanja.

PROČITAJTE JOŠ - Magična heroina ju rokenrola

Želeo sam da pokušam da dam odgovore na ta pitanja.

Autor donosi potresnu knjigu o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju jugoslovenske rok princeze, koja je preminula 2002. u 43. godini, ali i razornu priču o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase. Na promociji se okupio veliki broj poštovalaca Margite Stefanović, čitani su odlomci iz knjige u kojoj se nalaze i ekskluzivne fotografije iz njene karijere i privatnog života.