NAKON što je drugi put ove decenije proglašen za najbolji evropski festival, “Egzit” organizuje promotivnu turneju u klubovima najvećih gradova sveta, kao što su Njujork, London, Moskva, Rim i Amsterdam, ali i u regionalnim centrima, Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Kragujevcu i, naravno, Novom Sadu, uz učešće više od 70 izvođača.

Kroz muzičku platformu “No sleep”, festival “Egzit” sarađuje s klubovima koji su simbol noćnog života svetskih metropola. Prva žurka je održana na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će od 12. do 15 jula biti održan i ovogodišnji “Egzit”. U novosadskom klubu “Tynnel” nastupila je ruska producentkinja Daša Redkina, a već na sledećoj stanici srpski festival je prvi put prešao Atlantik. U saradnji sa kultnim njujorškim kolektivom “The Bynker”, 28. aprila je organizovana žurka u najvećem američkom gradu, na dve bine, gde je nastupala naša, ali i međunarodno priznata, tehno zvezda Tijana T. Muzički karavan 17. maja seli se u rimski klub “Goa”, gde će Tijana, jedno od zaštitnih lica “Egzita”, nastupiti uz berlinsku heroinu Dr Rubinštajn i rimsku tehno zvezdu Adil. Dan kasnije, novosadski festival biće predstavljen u Amsterdamu, a žurka iz hotela biće uživo emitovana na “Fejsbuku”.

PROČITAJTE JOŠ - EGZIT U EVROPSKOM VRHU: Nominacijama „bombarduju“ Petrovaradinsku tvrđavu

Turneja se nastavlja 26. maja u londonskom klubu “Fabric”, a veliko finale nesvakidašnje muzičke avanture je 16. juna u Moskvi, kada ćemo se predstaviti u ruskoj prestonici dva dana posle početka Svetskog prvenstva u fudbalu. Domaćini “Egzitu” biće najpoznatiji ruski umetnički kolektiv “Arma 17” i njeni rezidenti u neobičnom klubu koji se nalazi u parnom kupatilu iz 18. veka i čiji su mnogobrojni hodnici i prostorije povezani u jednu celinu.