Mitrović jedini vlasnik Pinka

V. N.

utorak, 24. 04. 2018. u 12:18

Митровић једини власник Пинка

Željko Mitrović Foto: Arhiv VN

Popularna domaća televizija pred promenom u vlasničkoj strukturi. Završnica prodaje televizija Pink BH i Pink M u Crnoj Gori
VLASNIK i direktor "Pink medija grupe" Željko Mitrović ponovo će postati jedini vlasnik televizije Pink. Apsolutni titular svojine nad ovom kućom on će postati pošto će po hitnoj proceduri kompanija "Pink internešnal kompani" kupiti preostali udeo od 10 odsto vlasništva kojim dosad nije raspolagala.

PROČITAJTE JOŠ - "NOVOSTI" SAZNAJU: Željko Mitrović odbio da proda Pink za 480 miliona evra

Ovo je, između ostalog, saopšteno u utorak iz kompanije "Pink internešnal kompani", čiji je najpoznatiji deo i zaštitni znak - TV Pink. Ovom saopštenju prethodio je hitan sastanak direktora svih regionalnih ogranaka, na kojem je dogovoren koncept budućeg delovanja.

U ovoj medijskoj kući objašnjavaju i razloge zbog kojih je Mitrović doneo odluku da proda deo vlasništva nad ograncima svoje kompanije u Crnoj Gori i BiH.

"Pink i Željko Mitrović kao fizičko lice ući će u završnicu procesa oko prodaje televizija Pink BH u Bosni i Hercegovini i Pink M u Crnoj Gori, s obzirom da ove dve televizije čine svega pet odsto u strukturi prihoda 'Pink medija grupe'. One nisu kompatibilne sa digitalnim razvojnim planom 'Pink medija grupe'", navedeno je u saopštenju koje je u ime ove kuće potpisala direktorka zadužena za odnose sa javnošću Maša Vujović.

Ova televizija najavila je početak izgradnje novog studija koji će se odlikovati 4K digital tehnologijom. Reč je o složenom sistemu modernih uređaja pomoću kojih će biti moguće snimanje u izuzetno visokoj rezoluciji (4.000 piksela). Ovaj studio biće specijalizovan za najviše domete na planu virtuelne realnosti i gejminga.

- Reč je o primeni najsavremenije tehnologije koja omogućava snimanje sadržaja - filmova, TV emisija, spotova - u skladu sa najvišim zahtevima vremena - objašnjavaju u "Pink medija grupi". - Ovaj studio podržavaće postavljanje virtuelne scenografije, a omogućiće i primenu niza drugih tehnoloških dostignuća pomoću kojih će biti moguće emitovanje i snimanje najkvalitetnijeg programa.

JOŠ ČETIRI KANALA

TELEVIZIJA Pink uskoro će emitovati program na četiri nova kanala. Kako je navedeno u saopštenju ove medijske kuće, puštanje novih kanala planirano je za 1. septembar ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Neko

24.04.2018. 13:17

Okupacija, steže se obruč.Uništavaju Srpski mediji, amerikanziacija zadaje finalni odarac.

Боље би му било да је продао

24.04.2018. 13:44

Ако му РРА једног дана одузме лиценку као што је одузела браћи Карић пре 12 година, отићи ће и њему цела компанија по набавној цени.