Bubiši nagrada za životno delo

V. N.

21. 03. 2018. u 19:54

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije

Бубиши награда за животно дело

Vojislav Simić, Đorđe Marjanović, Foto Tanjug

UDRUŽENJE muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije proslavilo je u utorak veče 65. rođendan dodelom nagrada, povelja i priznanja legendarnim protagonistima naše muzičke scene na svečanosti u beogradskom "Vurst plac" baru. U veseloj atmosferi, isprepletenoj nastupima laureata i kratkim filmovima o dobitnicima nagrada, okupljeni su imali koncertni doživljaj za pamćenje.

Prvi se na pozornicu popeo legendarni dirigent i kompozitor Big benda RTS Vojislav Bubiša Simić (94), koji je primio nagradu za životno delo.

- Umalo nisam zaplakao, kada sam video filmić o sebi na velikom platnu. Hvala vam svima i ohrabrujte mlade ljude da se bave džezom - rekao je Bubiša Simić, koji je sa pozornice ispraćen ovacijama.

Nagrade za životno delo pripale su i džez trubaču Dušku Gojkoviću, proslavljenom pevaču Đorđu Marjanoviću i rok bendu "JU grupa". Nagrada za novu muzičku nadu, koja je uspela da se etablira na muzičkoj sceni u poslednjih pet godina, otišla je u ruke članova fjužn benda "Ajri Ef-Em", dok su povelje za doprinos popularizaciji muzike dodeljene Peci Popoviću, Petru Janjatoviću, Aleksandru Žikiću...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

paranoid

22.03.2018. 07:15

Rok je mrtav zato što su rokeri prestali da se drogiraju i skadalozno ponašaju. Najbolji dokaz za to je 'naše tržište', gdje su tu ulogu preuzeli ovi neki, ne znam ni kako da ih nazovem...