UDRUŽENjE muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije proslavilo je u utorak veče 65. rođendan dodelom nagrada, povelja i priznanja legendarnim protagonistima naše muzičke scene na svečanosti u beogradskom "Vurst plac" baru. U veseloj atmosferi, isprepletenoj nastupima laureata i kratkim filmovima o dobitnicima nagrada, okupljeni su imali koncertni doživljaj za pamćenje.

Prvi se na pozornicu popeo legendarni dirigent i kompozitor Big benda RTS Vojislav Bubiša Simić (94), koji je primio nagradu za životno delo.

PROČITAJTE JOŠ - Vesnik džeza i duha slobode

- Umalo nisam zaplakao, kada sam video filmić o sebi na velikom platnu. Hvala vam svima i ohrabrujte mlade ljude da se bave džezom - rekao je Bubiša Simić, koji je sa pozornice ispraćen ovacijama.

Nagrade za životno delo pripale su i džez trubaču Dušku Gojkoviću, proslavljenom pevaču Đorđu Marjanoviću i rok bendu "JU grupa". Nagrada za novu muzičku nadu, koja je uspela da se etablira na muzičkoj sceni u poslednjih pet godina, otišla je u ruke članova fjužn benda "Ajri Ef-Em", dok su povelje za doprinos popularizaciji muzike dodeljene Peci Popoviću, Petru Janjatoviću, Aleksandru Žikiću...