PEVAČ narodne muzike Tomislav Bajić preminuo je u četvrtak u 83. godini u porodičnoj kući u Beogradu. U bivšoj Jugoslaviji nastupao je sa mlađim bratom Andrijom i bili su poznati kao braća Bajić. Oni su jedni od najpopularnijih, najnagrađivanijih i najtiražnijih muzičara bivše SFRJ. Tomislav je bio pevač, frulaš, čuvar narodnih pesama u okviru kojih su poseban segment činile šaljive numere, katkad i sa elementima satire. Tomislav će biti sahranjen na groblju Orlovača u Beogradu, u subotu 24. februara, u 13.45.

Karijeru je počeo kao član KUD “Đoka Pavlović” i “Gradimir”, a 1956. dolazi u Radio Beograd, kada nastaje i prvi trajni snimak braće Bajić za pesmu “Idu dvoje, ne poznajem ko je”.

PROČITAJTE JOŠ - Braća Bajić idu pola veka Lajkovačkom prugom

Sredinom šezdesetih i tokom sedamdesetih godina prošlog veka njihove ploče bile su najtiražnije. “Kolubarski vez”, autorsko kolo Andrije i Tomislava Bajića, nalazi se na redovnom repertoaru gotovo svih kulturno-umetničkih društava. Neke od njihovih najpoznatijih pesama su “Jesen stigla”, “Kolo veselo”, “Igraj mala na colove”... Braća Bajići ostaće upamćeni i po uspešnim interpretacijama numera “Ide Mile lajkovačkom prugom”, “Pogledaj de, mala moja”, “Ko to kaže, ko to laže”...

Tomislav i Andrija Bajić