NOVA, ovogodišnja dokumentarna serija Model squad (u slobodnom prevodu "Tim modela"), koja prati supermodele dok osvajaju jednu od najvećih prestonica mode, Njujork, prestaviće nam se specijal epizodom, pod nazivom Model Squad: Fashion Week (Tim modela: Nedelja mode), večeras u 22.00 na kanalu E!

Kroz osam jednočasovnih epizoda, koje će biti prikazane krajem godine, videćemo najatraktivnije supermodele današnjice, među kojima su Danijela Braga, Olivija Kulpo, Hana Ferguson, Ping Hue, Nejdin Leopold, Karolin Lou, Ešli Mur, Šanina Šajk i Devon Vindzor, dok osvajaju jednu od najvećih prestonica mode. Nakon što su krasile naslovne strane magazina "Vog" i "Sports ilustrejted", snimale kampanje za "Balmen" i "Živanši" i bile deo čuvene revije "Viktorijas sikret", ove dame furiozno su preuzele svet mode. Ipak, moramo imati na umu i to da one nisu postale uspešne bez napornog rada, posvećenosti i istrajnosti.

Ova američka serija nudi autentičan sadržaj koji prikazuje manekenke dok uče kako da žive, vole i da osvoje Veliku jabuku, uz osvrt i na emotivne situacije koje su neizbežne u njihovom kompleksnom svetu.

- Naše devojke su kao veoma mlade ostvarile neverovatan uspeh - rekla je Ami Introkaso Dejvis, izvršna potpredsednica za razvoj i produkciju kanala E! - Serija daje gledaocima ekskluzivno sedište u prvom redu. Odatle se vidi kako se vrhunski modeli nadmeću, ali i podržavaju jedni druge kroz trijumf i izazove visoke mode, koja je pod velikim pritiskom.

PARTNERSTVO

SERIJAL je nastao u produkciji Trooper Entertainment, u saradnji sa Lionsgate, i u koprodukciji sa IMG.

- Oduševljeni smo što ćemo produžiti partnerstvo sa E! - rekla je Dženifer O'Konel, izvršna potpredsednica alternativnih programa Lionsgate. - Pod vođstvom izvršnog producenta Dejva Keplana, Model squad predstavlja ono što Lionsgate traži kao alternativni program i radi s najboljima u poslu, u ovom slučaju sa ženama koje su u vrhu modne industrije.