Dragana Kosjerina: Moja mama je skoro uvek pogađala pobednike Beovizije

Milica Bobinac

16. 02. 2018. u 20:02

O predstojećoj "Beoviziji", televizijskoj karijeri, kolegama. Na scenu izlazim sa Aleksandrom Stojanovićem

Драгана Косјерина: Моја мама је скоро увек погађала победнике Беовизијe

Foto V. Danilov

NEKADA je izbor za predstavnika naše zemlje na "Pesmi Evrovizije" sa uzbuđenjem pratila u krugu porodice, a ove godine Dragana Kosjerina će to činiti kao domaćica "Beovizije" uživo na sceni Sava centra. Popularno takmičenje će posle devet godina, 20. februara u 21.00, iznedriti ime onoga ko će se boriti za pobedu na evropskom muzičkom festivalu, a šansu za to ima 17 pevača, odnosno kompozicija.

Ko će od njih trijumfovati saopštiće nam lepa Kosjerina u društvu Aleksandra Stojanovića, Kristine Radenković i Branka Veselinovića. Poznato lice Jutarnjeg programa RTS kaže za "Novosti" da se raduje što je baš njoj pripala uloga voditelja ovog šoua.

- Za mene je to još jedan profesionalni izazov i s nestrpljenjem čekam da takmičenje počne. Lep je osećaj kada postanete deo nečega što je obeležilo određeni period vaše mladosti i detinjstva - kaže Kosjerina. - "Beoviziju" sam pratila sa najbližima i često smo umeli da se takmičimo u pogađanju pobednika, a mama je uvek najuspešnije birala favorite. Stoga, kada pomislim na "Beosong" setim se lepih dana i vremena kad smo negovali dobre festivale za domaće izvođače. Ovaj format me nikad nije razočarao i za njega me vezuju samo lepa sećanja.

Pročitajte još: Sofija i Arsa daruju tortu

* Nacionalno pevačko nadmetanje oduvek je privlačilo veliku pažnju javnosti, a često je praćeno i skandalima. Strahujete li što ulazite u to "kolo"?

- Ne. Moja uloga je jasno definisana i na meni je samo da svoj posao uradim najbolje što mogu. Nije neobično što je program na kome se bira predstavnik naše zemlje za "Evroviziju" uvek privlačio pažnju, jer je učešće u njemu za sve izvođače, kako mlade tako i one afirmisane, uvek bilo pitanje časti i prestiža. A kada su ulozi veliki, prirodno je i da se ljute oni koji nisu realizovali sopstvene ambicije. Zato se takve reakcije uvek mogu očekivati i ne treba im pridavati previše pažnje.

* U šou-programu "Luda noć" vaš partner bio je Marko Živić, a ovog puta na scenu ćete izaći podruku sa Aleksandrom Stojanovićem, koga ćemo premijerno gledati u novom TV izdanju.

- Aca je veliki profesionalac i dosad smo sarađivali nekoliko puta. Uz to smo i prijatelji, pa dobro znamo šta možemo da očekujemo jedno od drugog. Zabavni format kakav je "Beovizija" za njega je novina, ali on ima bogato televizijsko iskustvo i izražen osećaj za dobru pripremu, pa stoga sve ide glatko. Kad radim u paru važno mi je da kraj sebe imam nekoga ko je predan poslu, a uz to i džentlmen koji zna kako da se ponaša na sceni.

* S obzirom na to da oboje potičete iz sveta sporta, jeste li sklopili prećutni dogovor da pred kamerama morate da budete bolji od drugog voditeljskog para?

- Nas četvoro se odlično poznajemo i zabavljamo, i u timu se oseća samo radost zbog zajedničke saradnje. Uloge su nam jasno podeljene, pa nema prostora za nadmetanje. Kristina i ja dugo priželjkujemo da neku emisiju radimo zajedno i posebno nam je drago što je to naposletku ispalo baš ovako.

Foto RTS

* Da li vam i koliko kao novinaru informative "izleti" u zabavne formate teško padaju?

- Proteklih godina okušala sam se u različitim projektima, a svaki od njih mi je doneo dragoceno iskustvo i samopouzdanje. "Jutarnji program" je mesto na kom sam se profesionalno unapredila, pa sada i zabavne emisije radim znatno bolje. U ovoj fazi karijere ne moram da se opredeljujem, već mogu da se posvetim raznorodnim programima i to mi prija.

Zabavni formati nude priliku za kreativniji izraz, pružaju šansu da pomerate sopstvene granice i da kroz njih naučite da formalnije emisije radite na drugačiji način. Njihov informativni okvir uvek mora da se ispoštuje, ali individualni izraz voditelja može da oboji ceo program.

POHVALE MI NISU POTREBNE

PRIRODNOST, širok osmeh, lepota i neodoljiv šarm krase mladu voditeljku Javnog servisa Srbije. Ipak, ova devojka je nekoliko puta dokazala da poseduje kvalitete koji se očekuju od TV novinara.

- Izraženo sam samokritična. Ne slušam često pohvale, a nisu mi ni potrebne. Uvek se fokusiram na ono što nije bilo dobro i trudim se da sledećeg puta to ispravim. Ipak, osećaj uspeha donosi činjenica da su emisiju "Luda noć" gledaoci zavoleli, a da "Jutarnji program" kontinuirano ima veliku gledanost, i to je znak da je posao dobro obavljen.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Znalac

16.02.2018. 21:01

ona je nesto sto ce se ponovo pojaviti na TV-u za 20-30 godina, boginja i primer otmenosti

Drago Petrovic

16.02.2018. 21:01

Samo bih pitao da li je novinarka koja je ovo pisala imala priliku da cuje dikciju doticne,nista vise.