Tužna ispovest Mire Škorić: Četiri puta sam operisala rak, a porodica je mislila da sam na turneji

NovostiOnline

15. 11. 2017. u 16:07

Pevačica Mira Škorić pre nekoliko godina je doživela veliki stres, a neposredno nakon toga otkrila je da ima kancer. Bolna tema koju je vrlo retko pominjala. Sada je ispričala sa čime se sve i kako borila

Тужна исповест Мире Шкорић: Четири пута сам оперисала рак, а породица је мислила да сам на турнеји

Mira Škorić / foto: Instagram

PEVAČICA Mira Škorić pre nekoliko godina je doživela veliki stres, a neposredno nakon toga otkrila je da ima kancer. Međutim, što je i logično, to je za nju bila bolna tema koju je vrlo retko pominjala

Sada je ispričala sa čime se sve borila i kako je uspela da iz bitke izađe kao pobednik.

- Primer sam nemarne osobe kada je reč o zdravlju. Kod lekara sam tada došla poprilično kasno. I kad god se setim toga, nije mi dobro. Istina je ta da sam četiri puta operisana. O tome nikada nisam govorila, a kada sam odlučila samo zato da bih, ako je to moguće, probudila svest kod drugih ljudi da ne ponove moju grešku i povedu računa o svom zdravlju - počinje Mira svoju ispovest i otkriva nakon kakvih simptoma se obratila lekaru.

- Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice. Doktor DŽodić mi je saopštio surovu istinu koju nisam htela da prihvatim. U sebi sam ponavljala da to nikako nije moguće. Od tog trenutka rešila sam da zdravlje postavim na prvo mesto i promenim život iz korena. Nakon što su mi eminentni stručnjaci na onkologiji uradili sve detaljne analize, usledila je prva operacija - kaže pevačica i opisuje da je intervencija bila zahtevna jer je metastaza uzela maha.

- Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazi. Verujte mi, misam se uplašila za život jer nisam želela da prihvatim bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su usledile kontrole. Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smejem. Odlučila sam da lečenje koje je usledilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vreme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok - sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba - priča pevačica.

O bolesti nije želela da priča, ali uz nju je bila porodica kao i nekolicina kolega kojima se Mira poverila.

- Moja kuma Ana Bekuta je bukvalno dan i noć bila uz mene. Nije želela ni na trenutak da me ostavi samu. Sa mnom je prpživljavala taj pakao, a zahvalnost dugujem i Saši Popoviću, Lepoj Breni, Dragani Mirković i Snežani Đurišić, koji su bili sa mnom u najtežem životnom periodu. Hvala im na svemu i to im nikada neću zaboraviti. To su moji prijatelji za ceo život, a u ostale se nisam razočarala jer nisam ni želela da se o mom problemu priča - rekla je Mira za magazin "Glossy".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Jugoslava Pravdic

15.11.2017. 17:30

Neka Vam je zdravlje uvek najbolje i čisto kao Sunce i, svima koje ste naveli ovde. Ostalima, takodje. Ispravno ste uradili što ste svoj izazovan period čuvali za sebe.

MatijaBG

15.11.2017. 18:00

Rak u metastazi ne moze samo da se operiše,obavezna je i hemoterapija i to više ciklusa,a o tome ni reči.....

Jana

15.11.2017. 22:20

Ona sve nesto na pola..Ako vec hoce da probudi svest o zdravlju i kontroli zdravlja, kod ljudi, trebala je da objasni o kojoj je vrsti raka rec i koji simptomi su je naterali da se javi lekaru. Ovako je u pitanju samopromocija i skupljanje jefitih poena.

evo i moje ispovesti

16.11.2017. 13:10

Zahvalnost dugujem svim ljudima koji su sad na položaju i moći d ami pomognu u karijeri.