Slavko Nikolić: Amateri pevaju srpske pesme

V. N.

22. 10. 2017. u 16:06

Očuvanje srpske kulturne baštine glavni je cilj operskog pevača Slavka Nikolića, koji već sedmu godinu zaredom u Mladenovcu organizuje takmičenje "Srpske solo pesme"

Славко Николић: Аматери певају српске песме

Foto Dream

OČUVANJE srpske kulturne baštine glavni je cilj operskog pevača Slavka Nikolića, koji već sedmu godinu zaredom u Mladenovcu organizuje takmičenje "Srpske solo pesme", a od ove godine i "Srpske tradicionalne pesme". Oba događaja biće održana 18. i 19. novembra u mladenovačkoj osnovnoj školi "Stevan Hristić", u kojoj Nikoliću nesebičnu podršku daje direktorka Nada Torbica Đokić.

- Propozicije, elektronske prijave i sve što je vezano za takmičenje se nalazi na sajtu Musicmlad.com - objašnjava Nikolić za "Novosti". - Ono što je novina od ove godine, jeste prvo takmičenje "Srpske tradicionalne pesme", jer želim da objedinim našu klasičnu, umetničku pesmu sa tradicionalnom. To je značajno zbog otkrivanja novih talenata, a tako i profesori imaju uvid u ono čime Srbija raspolaže.

Nadmetanja u pevanju su klasifikovana po kategorijama. Za učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola, kao i za studente Fakulteta muzičke umetnosti, namenjeno je takmičenje "Srpska solo pesma", a samouki pevači (amateri) od 15 do 25 godina, mogu se prijaviti za izvođenje naših tradicionalnih pesama. Stručni žiri će bodovati kandidate, a pobednike očekuju priznanja.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije