Ovacije za Oliveru Katarinu i Đelem, đelem

R. R.

26. 05. 2017. u 09:15

Овације за Оливеру Катарину и Ђелем, ђелем

Foto M. V.

Naša glumica ponovo oduševila kansku publiku. Prikazivanju "Skupljača perja" prisustvovali su i članovi porodice našeg legendarnog filmskog autora

BAŠ kao i 1967, kada su "Skupljači perja" Aleksandra Saše Petrovića u Kanu osvojili glavne nagrade, Olivera Katarina ponovo je ispraćena ovacijama, na projekciji ovog remek-dela u programu "Kanski klasici".

U sali "Bunjuel", pored Olivere koja se emotivnim govorom obratila publici u ime cele ekipe filma, ističući da ovu projekciju posvećuje njima, o izuzetnom ostvarenju Saše Petrovića govorili su Žerald Dušasoj, zvaničnik kanskog festivala, i Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke. Prikazivanju "Skupljača perja" prisustvovali su i članovi porodice našeg legendarnog filmskog autora. Prijem u čast ponovne kanske projekcije ovog ostvarenja organizovan je na krovu hotela "Radison Kan", a Olivera je za brojne filmske profesionalce iz sveta, inostrane i domaće novinare i kritičare otpevala pesmu "Đelem, đelem", koja je u svetu i danas prepoznatljiva.

Tokom prekjučerašnjeg dana, u čast Olivere Katarine, koja je pre 50 godina bila jedna od najlepših glumica koje su ikada prošetale Kroazetom, kako su podsetili organizatori festivala, organizovan je svečani ručak u restoranu "Plaza rojal".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mila

26.05.2017. 09:23

...PRELEPA !!!!...njeni snimci iz mladosti zadaju domaći svim današnjim "lepoticama ispod noža"...a sem toga, predivna glumica i pevačica...POŠTOVANJE !!!!

Valjevka

26.05.2017. 11:04

Poštovana Katarina, uvek ste u našim srcima i dušama ljubavima i patnjama Vašim glasom i pesmom i niko nam to ne može oduzeti i bez obzira na to sto umetnika takve karijere i renomea svih ovih decenija pokušavaju ostaviti po strani dajući prednost i forsirajući sve ono najprimitivnije u muzici. Znajte da postojimo i mi drugi i to u velikom broju koji smo Vasi poštovaoci i pravih vrednosti i koji smo ponosni na ovacije i trijumf u Kanu i ovaj put.