Ritam slovenske duše

J. POPOVIĆ

24. 03. 2017. u 19:23

Ритам словенске душе

Foto A. Stevanović

Ana Sinicki objavila album “Mi alma”, spoj klasike i popa. Muzički prvenac ima 13 pesama, od kojih su 11 autorske i dve obrade

OPERSKA pevačica, mecosopran fantastičnog raspona glasa, Ana Sinicki, predstavila je u četvrtak u Skupštini grada Beograda album prvenac, “Mi alma” (Moja duša). Reč je o 13 pesama, 11 autorskih i dve obrade, otpevanih na sedam jezika, po Aninim tekstovima, na kojima je radila sa kompozitorom i producentom Nemanjom Antonićem.

- Konačno mi se ostvario san da objavim album klasične i pop muzike - uzbuđeno je rekla Ana. - Drago mi je i što je jedan veliki a mladi kompozitor, Nemanja Antonić, pomogao da album zvuči svetski. Hvala profesorima pevanja i jezika, a posebno porodici.

Upravo je porodica glavni pokretač Aninog uspeha. Po ocu Ruskinja, a po majci Makedonka, odrasla je u Beogradu, ali se rano vinula u svet. Magistrirala je opersko pevanje na Univerzitetu Jejl u SAD, govori sedam jezika, nastupala je širom sveta... Danas živi na relaciji Beograd - Milano.

Na promociji je otpevala pet pesama. U dugoj haljini zlatne boje, na scenu je izašla sa plesačima plesne škole “Vračar”. Najpre je izvela autobiografsku numeru “Za tebe”. Za narednu pesmu bržeg ritma na italijanskom jeziku, “Stella d`amor”, Anu je na scenu izveo plesač, kome je tokom izvođenja bila i partnerka za nekoliko gracioznih okreta. I dok je publika na video-bimu uživala u njenom izvođenju makedonske pesme “Kaleš bre Anđo”, ona se spremala za naredni nastup. Pesma “Pariski lokal” dobila je nov aranžman u izvođenju operske pevačice. Usledile su čestitke, a onda je Ana na bis izvela rusku numeru “Skaska”. Pokrenula je sve prisutne u ritmu koji svaka slovenska duša može da prepozna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije