NOVI FILM VELJKA BULAJIĆA: Trijumf ljubavi nad besmislom ratova

V. N.

01. 03. 2017. u 10:55

НОВИ ФИЛМ ВЕЉКА БУЛАЈИЋА: Тријумф љубави над бесмислом ратова

Pixsell

Veljko Bulajić počinje da snima novi film "Beg do mora" u Istri

SLAVNI filmski režiser Veljko Bulajić (89) rekao je u utorak u Puli, povodom početka snimanja njegovog filma "Beg do mora", da je tek sada otkrio Istru kao filmsku destinaciju i da u ovaj projekat ulazi kao da mu je prvi. "Beg do mora" prati sudbinu tri glavna lika u dramatičnim okolnostima Drugog svetskog rata, koje režiser povezuje s današnjim vremenom. Osnovna tema filma je pobeda čovečnosti i ljubavi nad užasom i besmislom ratova koji dolaze i prolaze.

Bulajić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da ima tremu, da je rad na scenariju trajao skoro četiri godine, a izbor lokacije oko dve godine. Snimanje filma počinje u četvrtak u Rovinju, a najveći deo snimaće se na brojnim lokacijama u Istri.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Џони Хазард

01.03.2017. 17:41

@MILAN - Ипак, мало прецизности није на одмет. Био комуниста, па постао усташа и то заклети.

student

01.03.2017. 16:13

Budite malo realni. Koji film u 90 toj godini ko to finansira ako on sam onda je OK a sve ostalo je bacanje para. Nema vise preuvelicavanja Neretve i Sutjeske u pravilu bezanije partizana koje su proglasene ofanzivama da bi Tito bio dozivotni vladar. Veljko je proslost.

Nikola Krivokapić

01.03.2017. 19:20

Ne vidim razloga za objavljivanje članka o V. Bulajiću, tzv. Brozovom komesaru koji je uvek u svojim partizanskim filmovima prikazivao Srbe u negativnom kontekstu, kao bradate, krvoločne četnike. Sećate li se one nekadašnje SFRJ? Onog krivog ogledala sa slikom lažne idile. Da li se sećate onog vašarskog opsenara u lažnoj maršalskoj uniformi? U svojim filmovima je marginalizovao istoriju i kao pravi estradni patriota i apologeta veličao komunjare i Hrvate kao antifašističke borce. Dosta o njemu!