ZA folk pevača Dejana Matića godina na izmaku je bila radna, pa će i poslednji dan 2016. provesti na nastupu. Talentovani muzičar će Novu godinu dočekati u jednom budvanskom hotelu sa koleginicom Eminom Jahović, a 1. januara očekuje ga klupska svrika, takođe u prestonici crnogorskog turizma.

- Uvek mi je bila želja da Novu godinu dočekam u toplijim krajevima, pa mi se pre nekoliko godina to i ostvarilo kada sam pevao u Australiji, ali je bilo katastrofalno - kaže za “Novosti” Dejan Matić. - Samo što nije počeo cunami. Tako da se ničemu ne radujem unapred, pa ni Novoj godini. Mali predah, posle mnogobrojnih nastupa, planiram tek u drugoj polovini januara, kada ću možda otputovati negde daleko gde je toplije.

Popularni pevač za Božić tradicionalno nastupa u Sokocu, u Republici Srpskoj, dok će Srpsku novu godinu dočekati na brodu u Beču, gradu koji je njegov drugi dom. U austrijskoj prestonici rodili su mu se sinovi Zoran i Konstantin.

- Stalno sam na relaciji Beč - Beograd - priča nam Dejan. - Kada sam tamo sa suprugom Jelenom i sinovima, nemam nikakvih obaveza i to je najdragocenije vreme koje provodim sa porodicom.

Dejan Matić je na muzičkoj sceni gotovo deceniju i po, a nedavno je objavio dupli album sa svojim najboljim pesama.

- Na disku ima ukupno 38 starih pesama, ali i jedna nova kompozicija, “Lud i mlad”, autora Saše Miloševića Mareta, koju uveliko promovišem - kaže Matić. - Pesma je u grčkom fazonu i dopada se ljudima. Na sceni sam 14 godina i drago mi je što se pesme sa mog prvog i drugog albuma traže na nastupima kao da su tek snimljene. Zato sam odlučio da objavim kompilaciju na kojoj se nalaze numere “Zaigraj”, “Željo moja” i “Dozvola za ljubav”, koja tek sada doživljava vrhunac popularnosti.

Brat Saše Matića naglašava da je danas teško uspeti na estradi, jer je velika konkurencija.

- Ko god može da nađe mesto na estradnom nebu, skidam mu kapu - poručuje Dejan. - Na sceni sam od 2002. i čini mi se da sam se pojavio u pravom trenutku. Da sam sada na početku karijere ne znam šta bih radio i da li bih uspeo. Prosto ne znam ni šta bih savetovao mlađim kolegama. Mnogo je kvalitetnih pevača sa dobrim pesama i svi treba da isplivaju. To je teško. Ali drago mi je što se vraća stari stil. Mnogo je važno da pesme koje snimate ne budu sezonske, već da ostanu, da se dugo slušaju i pevaju. Upravo moj album govori da nisam pogrešio u izboru kompozicija.