NAŠA ovogodišnja predstavnica na “Evrosongu” u Švedskoj Sanja Vučić, snimila je sa kolegama himnu “Kuća heroja”, u čast srpskim sportistima na predstojećim Letnjim olimpijskim igrama u Brazilu. Pesmu je komponovao Bane Opačić, aranžman je uradio Dušan Alagić, a pored Sanje, pevaju Goca Tržan, Zvonimir Đukić Đule (“Van Gog”), Nataša Bekvalac, Lena Kovačević, Željko Vasić, Aleksandra Radović...

- Oberučke sam prihvatila ponudu da se priključim ekipi koja je radila na pesmi i bilo mi je sjajno na snimanju - kaže za “Novosti” Sanja Vučić, pevačica kruševačke rege grupe ZAA, koja se trenutno odmara u rodnom gradu. - Baš mi se dopada kompozicija, sigurna sam da će je pevati cela nacija, a našim sportistima želim da osvoje što više medalja.

* Kako provodite leto, nastupate li sa grupom?

- Imamo dosta svirki, spremamo četvrti studijski album, a radim i na drugim muzičkim projektima. Nastupili smo u Inđiji, Vrnjačkoj Banji i Šibeniku. Svirali smo i na “Demo festu” u Banjaluci, gde smo 2009. počeli karijeru, osvojivši treće mesto. Sada nas očekuje beogradski “Bir fest”. Što se albuma tiče, još ne znam kada ćemo ga objaviti. Nemamo rokove i muziku ne stvaramo namenski i programski, već isključivo iz potrebe, osluškujući sopstvene emocije.

* Koliko je učešće na “Evrosongu” doprinelo popularnosti

ZAA?

- Jeste sigurno u značajnoj meri, ali treba imati na umu da rege i ska nisu komercijalni stilovi. Nadam se da će vremenom i ta scena zaživeti i dobiti veći prostor u medijima. Mnogi ljudi koji slušaju alternativnu muziku i dolaze na nastupe ZAA, ne prate “Evrosong”, pa ne znaju da sam se takmičila. Možda su nešto načuli, ali nisu baš sigurni.

* Da li biste ponovo na “Evrosong”?

- Naravno, učestvovala bih svake godine ukoliko bi bilo moguće! “Evrosong” mi je prelepa uspomena, a ulazak u finale veliki uspeh. Poznanstvo i druženje sa učesnicima iz drugih zemalja je neverovatno iskustvo. Nijednog trenutka nije bilo zavisti, ljubomore ili gledanja ispod oka, čega sam se pribojavala pred odlazak u Stokholm.