Snimanje "Šećerne vodice" nije bilo bezbolno i tokom seta su se javljale mnoge teškoće, što zbog malog budžeta, što zbog zamene snimatelja. Ovaj film po završetku nije bio potencijalni hit. Onda stiže Pulski filmski festival, a ostvarenje je uvršteno u zvaničnu selekciju. Kritike su odlične, a pulski žiri nagrađuje Sonju Savić kao najbolju glumicu festivala.


Velika Zlatna arena joj ipak nije uručena na samom festivalu 1984. godine. Iko bi mnogi verovatno Sonjin nedolazak pretvorili u neku veliku priču, razlog je bio sasvim jednostavan i divan. U njenom maniru.

- Rado se sećam tog leta. Tokom jula sa grupom vršnjaka boravila sam na poluostrvu Pelješac ne razmišljajući ni o čemu drugom do o kupanju i sunčanju. Tek tri dana kasnije, a na osnovu nekih telegrama iz Beograda, a koji su mi naknadno dostavljeni iz mesne pošte, saznala sam da sam dobitnica priznanja u Puli - rekla je u jednom intervjuu Sonja.

Posle toga njena karijere je krenula uzlaznim tokom, a u beogradskim bioskopima ovaj film je pogledalo oko 150.000 ljudi.

Sonja je preminula 23. septembra 2008. u 47. godini.
(bulevar)