Japanski muzičari sviraju Jadranki u čast

V. N.

nedelja, 22. 05. 2016. u 16:00

Јапански музичари свирају Јадранки у част
U časT nedavno preminule kantautorke, 1. juna u Banskom dvoru u Banjaluci biće održan koncert japanskih muzičara "B-come, put svile"

U ČAST nedavno preminule kantautorke Jadranke Stojaković, 1. juna u Banskom dvoru u Banjaluci biće održan koncert japanskih muzičara "B-come, put svile". Reč je o koncertu koji je trebalo da bude održan dok je Jadranka bila živa, u svrhu prikupljanja sredstava za njeno lečenje. Neposredno pre smrti Jadranka je naglasila da su "B-come" ne samo njeni saradnici 20 godina već i prijatelji koji je nikada nisu zaboravili.

- Sarađivali smo u različitim grupama spajajući japansku tradicionalnu muziku i muziku Balkana - kazala je tada Jadranka. - To je bila moderna obrada dve potpuno različite tradicionalne muzike, neka vrsta etno-miksa. Nastupali smo na festivalima u Evropi i Aziji i zajedno komponovali muziku za dokumentarce i dramski program državne televizije. Sigurna sam da ćete na koncertu osetiti povezanost Japana i Balkana i svu magiju spoja ova dva različita muzička sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)