Evrosong: Kazna Jermeniji zbog incidenta sa zastavom

Beta

11. 05. 2016. u 20:10

Jermenska javna televizija biti kažnjena jer je pevačica Iveta Mukučjan mahala je tom zastavom tokom sonoćnje kvalifikacione večeri

Евросонг: Казна Јерменији због инцидента са заставом

STOKHOLM - Zvaničnici Evrosonga osudili su danas takmičarku Jermenije koja je tokom svog nastupa na takmičenju u Stokholmu mahala zastavom sporne azerbejdžanske oblasti Nagorno-Karabah.

Jermenska pevačica Iveta Mukučjan mahala je tom zastavom tokom sonoćnje kvalifikacione večeri. Oblast Nagorno-Karabah većinski naseljena Jermenima u sastavu je Azerbejdžana, ali je pod kontrolom jermenskih separatista. Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Evrosonga, danas je nazvala ovaj incident "ozbiljnim kršenjem" njene zabrane svih političkih poruka na takmičenju.

EBU je navela da će jermenska javna televizija biti kažnjena, a kako, biće kasnije objavljeno.

Navodi sa da "svako dalje kršenje propisa Pesme Evrovizije 2016. može da dovede do diskvalifikacije sa ovogodišnjeg takmičenja ili s budućih takmičenja".

Takmičari iz Jermenije i iz Azerbejdžana kvalifikovali su se za finalno veče Evrosonga u subotu. Organizatori Evrosonga ranije su objavili da su na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije zbranjene zastave Islamske države, Krima, Republike Donjeck, Palestine, Nagorno-Karabaha, Baskije, Severnog Kipra i Kosova. Pored navedenih zastava koje su objavljene na sajtu Evrosonga uz fotografije, u salu neće biti moguće ni da se unesu zastave i transparenti sa političkim ili verskim porukama koje organizator smatra neprimerenim.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

papansoto

12.05.2016. 10:03

@!? - Јермени нису православци,али јесу пријатељски народ.

bosanac

12.05.2016. 00:21

@gjk - To je bivsa zvanicna zastava BiH , ratna i poratna. Pod tom zastavom BiH je primljena u UN i zasto bi bila zabranjena.

Duško

12.05.2016. 08:45

@gjk - bosanac,upravu si ,zastava sa ljiljanima je iz srpske srednjovekovne dinastije Kotromanić

Деки

12.05.2016. 09:20

@gjk - Које БиХ? Где то постоји, осим у нечијим главама? Постоји Република Српска, а ускоро ће и Херцег Босна, каква црна БиХ...

papansoto

12.05.2016. 10:02

@gjk - За твоју информацију,то је српска застава српског племства Котроманића.

u šta se izrodila "porodica evropskih naroda"

12.05.2016. 11:46

Kad vidim sve šta se dešava pitam se da li iko zastane i pogleda šta je EU danas? Kao mutavi težimo EU kakva je bila pre 20 godina kad smo krenuli ka njoj. Mislim da ovo ne vredi svih žrtava, a vi?

Nadežda

12.05.2016. 13:12

Jermenija je jedna od najstarijih civilizacija, a Jermeni jedna od najobrazovanijih populacija u svetu. Mnogi misle da su Jermeni pravoslavci, ali oni se naljute kad im to kazete. Ne prihvataju ni pravoslavlje, ni katolicanstvo, ni protestantizam, jer su hriscanstvo primili u pravom neiskvarenom obliku vec oko 50 godine n.e. Nadam se da ce taj narod uskoro pronaci mesto koje mu zaista pripada.

Nadežda

12.05.2016. 13:14

Religija: armenijska apostolska crkva (94%). U konfesionalnom pogledu 99% jermenske populacije su hrišćani. Od toga 95% su pripadnici Jermenske apostolske crkve, a postoji i manja zajednica jermenske katoličke crkve s ukupno oko 280.000 vernika u 36 parohija čiji pripadnici se nazivaju Franki i uglavnom žive na sjeveru zemlje.