Zoran Kalezić - pola veka sa muzikom

M. BOBINAC

25. 02. 2016. u 10:15

Zoran Kalezić obeležio 50 godina karijere i predstavio novi dvostruki album: Rođen sam da se bavim muzikom, a ne da budem dobro dete i radim šta drugi hoće

Зоран Калезић - пола века са музиком

PEVAČ narodne muzike Zoran Kalezić obeležio je danas u Radio Beogradu pola veka karijere novim albumom simbolično nazvanim "50 godina života sa muzikom". Uz veliki broj kolega (Vera Matović, Snežana Đurišić, Aco Pejović...) i predstavnika medija, Kalezić je predstavio dvostruki disk sa numerema sa koncerta "Kotrlja se život", održanog pre 14 godina u beogradskom Domu sindikata, kao i pet novih pesama. Na svečanosti su prikazani spotovi za duet sa Halidom Bešlićem "Noćne ptice" i "Umjesto molitve za daleku".

Povodom jubileja, direktor PGP RTS Radmilo Cvijović uručio je plaketu poznatom pevaču, dok je ispred Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije nekadašnjem predsedniku tog udruženja plaketu uručio kompozitor i aranžer LJubo Kešelj.

- Hvala svima koji su radili na ovom projektu, ali iskreno ja sam najviše uradio - rekao je Kalezić, koji se osvrnuo na početak karijere i prisetio prvog susreta sa srpskom prestonicom. - Napustio sam zavičaj i došao u Beograd, gde sam živeo u jednom podrumu. LJudi su mi povremeno ostavljali hranu, videvši me kako danima spavam po parkovima. Protiv volje roditelja sam napustio Crnu Goru i posvetio se muzici. Rođen sam da se bavim muzikom, a ne da budem dobro dete i radim šta drugi hoće. Uvek radim ono što želim. Beograd je zavičaj mog života, karijere, pesama, radosti i muke.

Kalezić je nagovestio da će održati solistički koncert u Beogradu i zahvalio svima koji ga podržavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije