Dragana Katić: Još se borim u TV „ringu”

M. ADžIĆ

nedelja, 10. 01. 2016. u 14:46

Драгана Катић: Још се борим у ТВ „рингу”
Dragana Katić o voditeljskoj karijeri i izazovima: Opstati u poslu je nešto što bi trebalo čoveku da bude imperativ. Imam još dovoljno energije da iznesem šou-program

OVE godine navršava se tri decenije otkako je zakoračila u svet TV. Pojavila se u predvečerje 2. juna 1986. na RTB i posle “Dnevnika 2” najavila gledaocima “Noćni program”. Bilo je dovoljno da izgovori: “Dobro veče” i “Laku noć”, pa da je zavoli kamera, a njeni pretpostavljeni primete njen potencijal za vođenje šou-programa. Posle “Leta na Adi”, “Nedeljnog popodneva”, prenosa dodele “Oskara popularnosti” i “Mesama”, ali i poslednjeg izbora za “Pesmu Evrovizije” u SFRJ, voditeljki šoua “Nikad nije kasno” (Prva, 21.00) Dragani Katić stigao je 1997. od Saše Popovića “poziv koji se ne odbija”. Postala je deo “Grand produkcije”, čije je i danas zaštitno lice.

- Ne možete da trajete ukoliko vas ljudi ne vole, ili im ne pokažete iskrenu emociju - kaže, za “Novosti”, Katićeva. - Gledaoci to prepoznaju. Lako je danas postati poznat. Opstati u poslu je nešto što bi trebalo mladom čoveku da bude imperativ. Doživeti 30 godina uspešne karijere merljivo je nagradom za životno delo.

* Vidite li naslednicu među mlađim koleginicama?

- Kad bih odgovorila, značilo bi da sam pred penzijom. Ne želim tako da razmišljam. Imam samo koleginice, ne i naslednice. Još sam u TV “ringu” i borim se. Sviđa mi se Marija Kilibarda, a volim i Sanju Marinković. Ona odbija ili privlači gledalište, baš kao i ja. To je suština našeg posla. Važno je da me primećuju i ne mogu da mi ospore da znam da radim svoj posao.

* Imate li želju za nekim drugim formatom?

- Možda kasnije. Imam još dovoljno energije da iznesem šou-program. Maštam o autorskoj emisiji u kojoj bih obradila teme koje me zanimaju. Tu bi moje životno iskustvo došlo do izražaja.

* Da li je teže gospodariti scenom ili održavati red u domu?

- Bilo koji poslovni zadatak lakše odradim nego što sinovima objasnim kako treba da održavaju kuću i kojim tonom i kad da pričaju. Borba je veća, ali i u njoj pobeđujem.

Komentari (1)

Sremac

10.01.2016. 15:51

Divan primer kako se od "jezika" i hvalospeva tzv zvezdama šunda, može dobro živeti i pritom očekivati društveno priznaje.