Priznanje legendama

S. DOBROSAVLjEVIĆ

25. 12. 2015. u 08:38

Признање легендама

Vladimir Graić, Đorđe Marjanović, Vojkan Borisavljević i Cune Gojković sa kompozitorom Radetom Radivojevićem i frulašem Borom Dugićem / Foto: P. MITIĆ

Četvorici muzičkih velikana Đorđu Marjanoviću, Predragu Cunetu Gojkoviću, Vojkanu Borisavljeviću i Radoslavu Graiću uručene nagrade za životno delo

RETKI su trenuci kada se na jednom mestu nađu četiri muzičke legende! To se dogodilo juče u Udruženju kompozitora Srbije, gde su Đorđu Marjanoviću, Predragu Cunetu Gojkoviću, Vojkanu Borisavljeviću i Radoslavu Graiću dodeljene nagrade za životno delo "Zlatni melos", u organizaciji "Melos marketinga".

Najdirljiviji trenutak bio je susret Đorđa Marjanovića i Cuneta Gojkovića, koji su, svako u svom fahu, obeležili jednu muzičku epohu. Dok je grlio Cuneta, slavnom Đorđu zasuzile su oči, što je izazavalo buru emocija prisutnih u sali.

- Srećan sam što sam doživeo da dobijem ovakvo laskavo priznanje, što znači da nisam zaboravljen - kazao je istaknuti pevač Cune. - Očekivao sam da će me pamtiti samo deca i unuci. Da sam jutros imao vremena da odvedem suprugu kod frizera, i ona bi sada bila s nama. Malo me je napustio glas, ali hodam i još mogu da komuniciram sa ljudima posle moždanog udara. Imao sam sreću u nesreći. Dobio sam nagradu za životno delo "Zlatni mikrofon" od matične kuće PGP RTS, ali srećan sam što me nije zaboravio ni "Melos marketing".

Takođe narušenog zdravlja, ali nasmejan, živa legenda jugoslovenske zabavne muzike Đorđe Marjanović nije krio zadovoljstvo zbog nagrade, bez obzira na to što ih je u njegovoj karijeri bilo pregršt.

- Ovo je stvarno fantastično - rekao nam je jedva čujnim glasom Marjanović. - Presrećan sam, hvala na čestitkama.

Cune i Đorđe

Kompozitor jedne od najlepših pesama narodne muzike "Mito, bekrijo" Radoslav Graić naglasio je da je nagrada za životno delo za svakog umetnika od izuzetnog značaja.

- Ovo je trenutak kada se sabiraju rezlutati, a nagrade znače priznanje za sve što ste uradili tokom karijere - istakao je Graić.

Kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević, autor mnogobrojnih hitova poput "Odiseje", "A sad, adio" i "Ljubav je samo reč", istakao je da je velika čast dobiti ovakvo priznanje i biti u društvu velikana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

darko

25.12.2015. 13:49

Nismo vas zaboravili, dragi nasi velikani. Ja ovde u Chicagu zivim vec 32 godine i slusam sve vrste dobre muzike. Vasa se ubraja u tu vrstu. Hvala vam za sve sto ste nam doneli tokom vase karijere.