Premijera „Smrdljive bajke“: Ovacije Lauševiću

R. R.

26. 11. 2015. u 00:24

Dirljiva ljubavno-socijalna priča o dvoje beskućnika koje igraju Laušević i Jelena Đokić, ispraćena je nezapamćenim ovacijama prepunog gledališta – čitav Sava centar bio je „na nogama“

Премијера „Смрдљиве бајке“: Овације Лаушевићу

Foto: I. Marinković

DUGOOČEKIVANA melodrama „Smrdljiva bajka“ reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, koja je posle pauze od 15 godina vratila na film Žarka Lauševića, jednog od najdarovitijih glumaca jugoslovenske i srpske kinematografije, premijerno je izvedena u sredu veče u Sava centru.

Dirljiva ljubavno-socijalna priča o dvoje beskućnika iz kanalizacionog šahta, Momi i Emi, koje igraju Laušević i Jelena Đokić, ispraćena je nezapamćenim ovacijama prepunog gledališta – čitav Sava centar bio je „na nogama“, pozdravljajući glumca koga pamti iz uloga koje su ušle u ovdašnje filmske antologije. Aplauzima i skandiranjem je ispraćena i cela glumačka i autorska ekipa filma na čelu sa Momčilovićem – glumci Petar Božović, Bojan Žirović, Miloš Vlalukin, Nebojša Ilić, Nebojša LJubišić, Cvijeta Mesić, Aleksandar Đurica, Jovo Maksić, Veselin Ilić, Jelena Gavrilović, Marko Gvero, Danica Todorović, Vlada Stević i Bojan Lazarov, direktor fotografije Aleksandar Ilić, kompozitor Irena Popović, scenograf Aleksandar Berček, kostimograf Jelena Petrović, izvršni producent Vuk Mrenović.

Posle beogradske premijere, „Smrdljiva bajka“ kreće u redovnu bioskopsku distribuciju po Srbiji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Glas razuma

26.11.2015. 08:37

Njegov povratak umetnosti predstavlja pobedu dobra nad neznanjem, korupcijom i nepotizmom u crnogorskom pravosudju i drzavi i nasilnickom ruljom medju crnogorskom omladinom.

Jovana

26.11.2015. 13:39

@Glas razuma - Auuu, koliko mržnje u tako malo teksta... Svaka čast za Jelenu i Lauševića, sjajni su!

pixie

26.11.2015. 11:55

Film je odličan Miroslav je odličan reditelj,jedan skroman momak i normalan čovek, bez teatralnosti. Posvećen jasnoj ideji. Glumci su odlični, Žarko je pokazao dijapazon kao nikad do sad, Jelena je sjajna, takođe je nisam pre video u ovakvoj kreaciji! Sve pohvale za celu ekipu!

Muhamed Velicanstveni

26.11.2015. 18:32

@Boris - Mi smo pokusali petsto Godina ostaviti neke kulturne i moralne vrednosti, ali izgleda bezuspesno, moracemo ponovo doci..