Poslednji dan Milana Mladenovića

NovostiOnline

utorak, 25. 08. 2015. u 20:08

Последњи дан Милана Младеновића
Margita Stefanović bila je, pored Milanovih roditelja, jedini svedok odlaska najvećeg muzičara srpskog i jugoslovenskog rokenrola

Autorka knjige “Osećanja, O. Sećanja” Lidija Nikolić, koja je bila bliska prijateljica klavijaturistkinje Ekatarine Velike Margite Stefanović, otkrila mi je kako je otišao Milan Mladenović.

- Mada je navikla da se suočava s gubicima, doživela je smrt roditelja i mnogih prijatelja, smrt Milana je potpuno poremitila Margitu. Dan pre Milanove smrti, 4. novembra 1994. Magi je bila u svom stanu na Slaviji. Zazvonio je telefon. “Možeš li da dođeš do nas? Milan samo hoće tebe da vidi”, vapila je Milanova mama Danica. Magi je odmah uhvatila taksi i otišla do stana Mladenovića na Novom Beogradu. Milan je ležao u krevetu. Bilo je mračno. “Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali”, rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. To su često radili. Zaspao joj je u krilu. Ostala je nekoliko sati sama s njim. Na rastanku mu je rekla “Vidimo se sutra”. Nije joj ništa odgovorio. Samo ju je nežno pogledao. Sutra je preminuo - ispričala mi je Lidija Nikolić Margitino svedočenje o poslednjem Milanovom danu dok smo sedeli u Maderi jednog oblačnog popodneva.


nadlanu.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Jagodinac

25.08.2015. 20:37

Steta sto su bili narkomani. No mozhda da nije bilo droge i njenog uticaja na njihovu svest ne bi bilo ni muzike koja je ostala iza njih za josh mnogo generacija. Mozhda su mogli i bez nje. Mozhda je kakabis mogao biti dovoljan. Steta tuzhno je kako je posle zavrshila Margita. I steta sto mlade generacije ne uche na primeru Mladenovica, Vda, Margite, Sonje Savic.... Tako mladi na vrhuncu kreativnosti a morali su da odu.

Zoran

25.08.2015. 21:36

To je jedina gupa sa nasih prostora ciju su muziku stranci prilicno osecali. Recimo, stranci ne mogu da osete muziku Radomira Mihajlovica Tocka. Kazu da je nepredvidiv u solazam, pojam nemaju sta ce da odsvira sledece. Dok mi to mozemo glatko. Ponekad se pitam, nije li bas to razlog sto je ovako zavrsila EKV, jer ta muzika nije deo sedine gde su odrasli.

danish

25.08.2015. 22:14

najveci muzicar srpskog i jugoslovenskog rokenrola? uz svo postovanje, nije ni blizu, novinari bi trebalo da znaju nesto o temi o kojoj pisu.

superheroj

26.08.2015. 09:39

Najveca grupa sa ex-yu prostora. Potpuno originalni, globalno jedinstveni. Srpski Doors-i.

Srki

26.08.2015. 09:57

ne mozete si samo tako dati zaa pravo da proglasavate nekoga najvecim muzicarem RS ili Juge.Postoji ipak neka muzicka kritika, neko opste misljenje strucnjaka, zar ne?Postoji i uspeh koji se meri brojem poseta, prodanih nosaca zvuka.Ni po jednom od tih kriterija niste u pravu.

Mythbuster

26.08.2015. 12:45

Možda nisu prodali najviše ploča i koncerata, Lepa Brena je sigurno više, ali su jedini u Jugoslaviji bili na svjetskom nivou u onoj glazbi koju su radili.

Miloš

24.09.2018. 15:26

@Mythbuster - Bilo je mnogo ozbiljnih bendova i pre njih a i posle... Ne bih se baš složio da su bili jedini. Bili su jako dobar bend.

momcilo

26.08.2015. 17:47

ja sam kao vucic, nicega se ne bolim I komentaricu I muziku. iz inata vama koji ce te da me bomardujete minusima. pod broj jedan ne zato sto sam ja zatucani metalac, vec stvarno EKV je bez veze. kazu da su Bitlsi najkopiraniji benda na svetu, a ja mislim da je to u stvari Robert Plant, pocev od U2 , pa sve do EKV izuzetno lose kopije (ni U2 nije bolji) hiljadu puta sam pokusao da slusam EKV, I posle moram da slusam 15_20 min metaliku da se povratim. @ZORAN, tocak je legenda, EKV su stranci

momcilo

26.08.2015. 18:11

@momcilo - neznam da li ce te mi veroti ili ne, ali posle ovog komentara, na mom skrinu se reda reklama za reklamom , od metalike. e to je vec tehnologija IBM te gleda

Šone

04.07.2018. 11:39

Tużna pričica . Zato Mladi neuzimajte nikakvu Drogu. Povratka nema u realan Zivot .