SARAJEVSKOM kantautoru Kemalu Montenu u nedelju je u zagrebačkom Kliničkom centru uspešno izvršena transplantacija bubrega. Legendarni pevač i kompozitor primljen je u subotu uveče u bolnicu, a u nedelju ujutru podvrgnut je hirurškoj intervenciji. Operacija je završena oko 12 sati, posle čega je Monteno prebačen na intenzivnu negu.

- Čuo sam se sa njegovom suprugom Brankom i ćerkom Adrijanom posle operacije i rekle su mi da je sve proteklo u najboljem redu i da mu sada predstoji oporavak - rekao nam je Kemalov menadžer i prijatelj Gane Pecikoza.

Monteno je dugogodišnji dijabetičar, 31. decembra 2011. imao je težak srčani udar, a dve nedelje kasnije ugrađen mu je trostuki bajpas u zagrebačkoj bolnici „Rebro“. Tada su mu otkazala oba bubrega, zbog čega je morao da ide na dijalizu i tri godine je čekao transplantaciju bubrega, odnosno odgovarajućeg donora. Bez obzira na krhko zdravstevno stanje, Kemal je u međuvremenu radio, imao je mnogobrojne nastupe, a pre desetak dana pevao je na koncertu pod nazivom „Đorđu Novkoviću u čast“ u beogradskom Sava centru.