Paćino nije hteo da glumi u Kumu

Tanjug

29. 10. 2014. u 22:45

Паћино није хтео да глуми у Куму
Američki glumac nije želeo da glumi Majkla Korleonea u kultnoj trilogiji "Kum" i smatrao je da je reditelj Fransis Ford Kopola "pomalo lud"

NJUJORK - Američki glumac Al Paćino nije želeo da glumi Majkla Korleonea u kultnoj trilogiji "Kum" i smatrao je da je reditelj Fransis Ford Kopola "pomalo lud" što je instistirao da tada mladi glumac prihvati tu ulogu.

Filmski istoričari imaju dokumentovano da je tada anonimni Al Paćino pobedio rivale kao što su DŽek Nikolson, Robert Redford i Voren Biti, ali i podatke da je tada malo poznati Robert de Niro, koji igra mladog Vita Korleonea, postao slavan posle te uloge iako nije bio u prvoj glumačkoj podeli, prenosi Gardijan.

"Ja nisam želeo da igram u 'Kumu'", rekao je oskarovac Paćino i dodao da ga niko nije želeo sem Kopole "za koga sam mislio da je pomalo lud, a on je želeo samo mene".

"Čak sam ga i pitao 'šta radiš to Fransise? Oni me ne žele", priseća se Paćino. Naravno, i iz Varner Brosa su pitali "ko je ovaj klinac? Zašto ti se on sviđa, šta u njemu vidiš".

Ovaj glumac veteran u svojoj 74 godina otkrio je da ga je Kopola primetio pošto ga je gledao u ulozi tinejdzera narkomana i podseća da ni Marlon Brando nije bio prvi izbor studija za ulogu samog kuma, Don Vita Korleonea.

"Frensis me je video u predstavi zvanoj 'Does a Tiger Wear a Necktie?' i za tu ulogu sam osvojio Tonija, a on me je zatim uzeo pod svoju naklonost", rekao je Paćino i dodao da je zbog toga veoma srećan jer je Kopola veliki čovek.

"Tada sam mislio da će Kopola izgubiti posao, posebno što studio Vorner Bros, uz dužno poštovanje, nije želeo ni (Marlona) Brandoa", koji je glumio don Vita Korleonea, navodi Gardijan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pera

30.10.2014. 09:43

Kakve gluposti. De Niro je tad već imao Oskara i ne može se reći da je bio nepoznat. Paćino je već glumio u Serpiku koji je važio za kultni film.

Miloš M.

30.10.2014. 11:29

@Pera - Kum 1 je iz 1972 godine a Serpiko iz '73. De Niro je prvog (od dva) Oskara dobio baš za Kuma 2.