Ridli Skot priprema mini-seriju o eboli

Tanjug

18. 10. 2014. u 23:59

Tema ne može biti aktuelnija - već nekoliko nedelja epidemija ebole, koja je dosad odnela više od 4.400 života, jedna je od glavnih vesti na svetskim medijima

Tema ne može biti aktuelnija - već nekoliko nedelja epidemija ebole, koja je dosad odnela više od 4.400 života, jedna je od glavnih vesti na svetskim medijima.

To je bilo dovoljno da Holivud iz svoje arhive izvuče 20 godina stari projekat filma o zlokobnom virusu, inspirisan romanom "The Hot zone" (Vruća zona) Ričarda Prestona.

Knjiga, koju je Preston objavio 1994. na osnovu serije članaka napisanih dve godine ranije za magazin NJujorker, bavi se poreklom i širenjem virusa u periodu između 1970. i 1990.

Čim se pojavio, roman je odmah zainteresovao Holivud, a reditelj Ridli Skot i producentkinja Linda Obst su tada otkupili prava na snimanje adaptacije.

Film "The Hot zone", u kom je trebalo da glavne uloge pripadnu DŽodi Foster i Robertu Redfordu, a režija Ridliju Skotu, nikada nije realizovan, ali se sada priprema TV adaptacija.

Prema pisanju Holivud riportera, serija, koju će producirati studio Foks, biće rađena na osnovu prvobitnog scenarija DŽima Harta kojem će biti dodati najnoviji dramatični događaji.

Režija pilot-epizode biće poverena Ridliju Skotu.

"Mislim da je brzina s kojom virus ubija to što ga čini tako strašnim. LJudi su se nadali da će ostati izolovan u dalekom delu sveta. Ali, savremeni svet je jedna velika povezana porodica", izjavila je Obst za Holivud riporter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije