U ŠETNjU sa Irenom Popović Jarčov sa Prve srpske TV krenuli smo jednog popodneva iz šminkernice, pa preko režije, odakle se realizuje emisija „Tačno 1“ koju ona uređuje i vodi.

- Kad ponedeljkom vodim emisiju moram da stignem i u šminkernicu i da se pripremim za program uživo i da razmišljam o svakom segmentu - priča nam Irena, dok u režijskoj sobi priprema najave za novo izdanje. U „košuljici“ su i priče o porođaju uz epiduralnu anesteziju, o pripremi neobičnih jela od ribe, spremna je i najava prvog rođendana kablovske Prve +, kao i prikaz emisije „Tvoje lice zvuči poznato“.

I dok Bojana Janković najavljuje novi prilog o menjanju gume na automobilu, Irena razmišlja o sledećem bloku reklama, budno motreći na vreme koje je preostalo. Sa odjavnom špicom njen posao ne prestaje. Kaže da mora da dovrši nešto što je započela, pa tek onda u šetnju, kod Brankovog mosta.

- Ušće mi prija, volim ovde da prošetam. U samom je centru, sve je blizu, a opet mirno i intimno - kaže Irena i dodaje da joj je uz Adu Ciganliju ovo idealno mesto, na koje sa zadovoljstvom povede i naslednika, petogodišnjeg Vanju.

Razgovor često prekida zvono telefona, jer iako je radni dan zvanično gotov, Irena ipak ugovara snimanja i nove priloge.

- Nije uvek ovako - kaže kroz osmeh. - Sad je „navala“, jer su se svi vratili sa odmora, ima mnogo događaja, a kako smo mi kolažna emisija, pokrivamo različite akcije i ima nas svuda. Navikla sam, jer sam na televiziji od 21. godine, pa mi je ovaj tempo ušao u krv. Ponekad osetim umor, ali onda dam sebi oduška i napunim baterije.

Nogu pred nogu, iako u visokim štiklama, Irena uživa u svakom koraku i priča nam da se pred kamere vratila jer se uželela programa uživo.

- Poslednjih godina potpuno sam se posvetila uređivanju „Tačno 1“, pa sam se sad, kad je sve postavljeno, uželela rada i u studiju. Svako od nas petoro voditelja ima svoj stil, a kolažna emisija je pravo mesto da se različiti pristupi pokažu gledaocima - nastavlja priču naša sagovornica i dodaje da bi bila najsrećnija kada bi u 24 sata još uspela da „ugura“ i snimanja na terenu.

Predah smo napravili na klupi na samom ušću Save u Dunav i nastavili da pričamo o tome kako provodi slobodno vreme.

- Vikend je moje vreme. Vreme koje, uz povremeno proveravanje mejlova i poruka, potpuno posvetim sebi i porodici.

Uglavnom vikendom, posle zajedničkog doručka i kafe, Irena sa mužem i sinom ide u nabavku na Kalenić pijacu, zatim u šetnju, pa dok Vanja spava, brižna mama kuva i (ra)sprema dom.

- Volim kad sve stignem. I da skuvam domaću supu i da mi se kuća cakli i da odem kod frizera i kozmetičara. U stvari, sve te obaveze čine me onim što jesam - majka, supruga, zaposlena žena - i ne volim da ni u jednom segmentu života budem zapuštena - iskrena je Irena.

Šetnju završavamo pored uglačanih tenkova ispod Brankovog mosta, koji spremno čekaju vojnu paradu, a Irena Popović Jarčov telefonom, naravno, zakuzuje kafu s drugaricom koju zbog tempa i obaveza dugo nije videla.


KRUG SKORO ZATVOREN

IZA Irene Popović Jarčov je dugogodišnja karijera, a kako sama kaže, u novinarskom poslu skoro da je zatvorila krug. Radila je u svim redakcijama, osim u sportskoj. Počela na Studiju B u emisiji „Oko sveta“, zatin na BK TV pripremala, uređivala i vodila vesti, kviz „Zlatna žica“, jutarnji program „Budilnik“, „Razotkrivanje“, „Ukrštene reči“, pravila dokumentarne filmove:

- BK je počela da radi decembra 1994, a ja sam vodila prvu informativnu emisiju, čuveni „Telefakt“. Kad sam nedavno otkrila da je 2006. poslednja emisija te TV bila „Budilnik“ i da sam opet ja bila voditelj, emocije su me preplavile.