Danica Krstić: Verna tradicionalnoj pesmi

subota, 13. 09. 2014. u 14:00

Даница Крстић: Верна традиционалној песми
Mlada Kragujevčanka prati svoju muzičku stazu: Uvek ću se truditi da mlađim generacijama pokažem kako muzika nije sve što gledaju na televiziji, već da postoje i druge vrednosti u našoj muzičkoj tradiciji

KRAGUJEVČANKU Danicu Krstić (18) mnogi već zovu čuvarkom narodne tradicije, zbog prestižne nagrade „Čuvar narodne baštine“ koju je dobila u emisiji „Šljivik“ RTS.

Mlada pevačica, koja je prvi put ispred mikrofona zapevala u šestoj godini, zajedno sa Jelenom Tomašević, gotovo na svim muzičkim takmičenjima u Srbiji („Jaseničko prelo“, „Zlatni opanak“, „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“...) osvojila je prvo mesto, a ona svojim najvećim ličnim uspehom smatra interpretiranje himne Srbije „Bože pravde“ na sportskim manifestacijama. Na pitanje da li je muzika njeno životno opredeljenje ili će se, možda, baviti nekom drugom profesijom, lepa Danica za naš list kaže:

- Muzika je moj život! Planiram da završim muzičku akademiju. Možda ću posle toga nastaviti sa muzičkim obrazovanjem. Uvek ću se truditi da mlađim generacijama pokažem kako muzika nije sve što gledaju na televiziji, već da postoje i druge vrednosti u našoj muzičkoj tradiciji, koje bi trebalo da zavole i poštuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)