LJiljana Jakšić: Ćerka Darija je Božji dar

M. ADŽIĆ

05. 09. 2014. u 07:20

Glumica o najvažnijoj životnoj ulozi - čarima materinstva u šestoj deceniji: Život bi mi bio prazan i nedovršen da nisam rodila dete

KADA je prošle godine pred 52. rođendan (10. novembar) obelodanila da je trudna i da će sebi darivati najlepši poklon - dete, glumica LJiljana Jakšić postala je glavna vest u Srbiji. Svi su želeli da čuju kako je ženi na pragu šeste decenije pošlo za rukom da zatrudni. Popularna Salveta iz „Kursadžija“ rado je pričala o ostvarenju davnašnje želje, otkrivši da sa radošću iščekuje dan kada će ćerku držati u naručju. Uprkos tome što ju je partner ostavio čim je saznao da je u blagoslovenom stanju. Dolaskom malene Darije na svet, LJiljana se hrabro suočila sa činjenicom da će morati sama da odgaja dete. Nedugo posle porođaja vratila se u Skadarliju, gde i danas u kostimu elegantne dame iz 18. veka recituje stihove i peva starogradske pesme, kako bi prehranila sebe i ćerku.

- Od kada mi je Bog poslao Dariju, najsrećnija sam žena na svetu i nije mi teško da sama brinem o njoj - kaže za „Novosti“ LJiljana Jakšić, dodajući da joj komšinica Rada priskače u pomoć kad god je potrebno. - Prošle srede napunila je devet meseci. Izbio joj je peti zubić, a uveliko sama sedi i guče. Sada se bolje razumemo. Ima predivne velike oči u kojima se ogleda moja sreća. Život bi mi bio prazan i nedovršen da nisam spoznala materinstvo.

Glumica često u šali kaže da bi rado rodila drugo dete, jer bi volela da joj ćerka ima brata ili sestru.

- Kada sretnem ljude koji se čude što sam rodila u 52, našalim se i kažem da bih mogla ponovo da zatrudnim. Moja sestričina nedavno je rodila Doroteu, pa je tako Darija sa devet meseci postala tetka. NJih dve će biti kao sestre - otkriva ona.

MORE SLEDEĆE GODINE NOVOPEČENA majka ove godine nije bila na letovanju, jer smatra da je njena mezimica još mala:
- Trenutno prelazi sa mlečne ishrane na kašice od povrća i voća, pa sam želela da tu fazu započnemo kod kuće - kaže Jakšićeva.
- Zato već sada sa nestrpljenjem iščekujem odlazak na more sledeće godine, kada će Darija biti dovoljno velika da može sama da šeta plažom.

LJiljana napominje da je zahvalna svim ljudima i medijima koji su pozitivno odreagovali na njenu želju da se u zrelim godinama ostvari kao majka:

- Dobila sam pregršt čestitki i poklona za ćerku. Lepo je osetiti kako naš narod ume da bude divan kada je inspirisan nečim pozitivnim. Granice u rađanju se pomeraju. Ako se žena u mojim godinama oseća sposobnom da rodi, treba to i da učini. Sve je više žena koje se u tridesetim bore za egzistenciju, pa tek u petoj deceniji počinju da razmišljaju o materinstvu - priča LJiljana, dodajući da je vršnjakinje često pitaju kome da se obrate kako bi pokušale da zatrudne.

Mnoge su, kaže, poželele, ali retko koja se usudila na takav korak. Svim ženama preporučuje da se oslobode straha i predrasuda i da ostvare svoj san.

- Možda su mlade žene fizički spremnije od onih u zrelijim godina, ali kada beba dođe na svet - obnovi se sva energija - kaže LJiljana. - Ništa vam nije teško. U meni se probudila neslućena radost. Toliku količinu sreće nikada nisam osetila. Za to je sposobna svaka žena, jer se uz dete sve lakše podnosi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

I

05.09.2014. 10:34

Sigurno nije lako, svaka čast na hrabrosti i beskrajna podrška!!! Predrasude su kraj života pre kraja, a radost je sve !!!

Jelena

05.09.2014. 14:56

Ljiljana,pravi si laf u srcu i zelim Vam obema dobar i dug zivot.Sreca je lepa dok se ceka.....i zato uzivajte.

Duska

05.09.2014. 15:06

Ma bravo. Da ste zive i zdrave obe duuuugo dugo godina. I ja cerkicu Dariju i vece srece od majcinstva nema!

Marija

05.09.2014. 18:38

Bravo,Ljiljana!!Ona je tvoja najveca sreca i dar od boga..bravo za hrabrost i pozrtvovanost! Nek Vam bog da jos puno lepih godina u sreci!

BILJANA

05.09.2014. 21:56

Čestitam i želim Vam od srca i vašoj kći Dariji , sve najbolje u životu ! Radujte se , vaš Darija je dar od Boga i neka Vam je živa i zdrava !