„Dobro veče Sarajevo, dobro veče dragi ljudi“ reči su kojim je Ceca pozdravila više od 25.000 ljudi na Slavijinom stadionu u Istočnom Sarajevu. Pesmom „Nevaljala“ počela je koncert. Nakon čega je usledila pesma „Lepi grome moj“. Ceca nije krila oduševljenje, kao ni pubilika u Istočnom Sarajevu.

Iako je početak koncerta najavljen za 20 časova, počeo je u 21:30. Hladno vreme i sat i po čekanja nisu pokvarili raspoloženje publike koja je ovacijama pozdravila divu. Pevačica je pred publiku izašla u kožnim pantlonama i belom sakou.

Ona nije propustila priliku ni da pomene svoju saradnju sa sarajevskim autorima, pa je pre pesme „Zaboravi“ napomenula - „Ovo je pesma koju je napisao vaš sugrađanin, Dino Merlin“.

Ovaj događaj je okarakterisan kao koncert sezone, jer je to prvi put posle rata u BiH da Ceca gostuje u ovom delu BiH. Događaj zbog toga mesecima puni novinske stupce pa je izazvao pažnju u celom regionu.

Mediji su izveštavali o pretnjama koje su, navodno, upućivane Ceci od strane Bošnjaka iz Sarajeva. Kako je događaj okarakterisan kao rizičan policija je ceo dan obezbeđivala sve prilaze stadionu, te proveravala okolinu. A publika, pa i ona VIP, kao i novinari su provereni pre samog ulaza na koncert.

„Znam da će nam biti sjajno, zašto bi bilo ko pravio probleme na koncertu, posebno na Cecinom, verujem da ćemo svi uživati u dobroj muzici“- rekao je Marko Stanković iz Istočnog Sarajeva, pre samog početka kocerta.

Na Slavijin stadion publika je počela pristizati već od 17 časova. A zbog kolone automobila i pešaka isključeni su semafori u blizini, pa je policija regulisala saobraćaj, kako bi se smanjila gužva.

Da je publika u Istočnom Sarajevu zaista želela njen koncert moglo se osetiti po atmosferi u ovom gradu, naime u pojedinim kafićima ceo dan je svirala Cecina muzika.

„Više puta sam bio na njenom koncertu, svaki put je bilo sjajno, ali sada mi je posebno drago jer imam priliku da odem na njen koncert u svom gradu“- kaže Miloš Šarenac, iz Istočnog Sarajeva.

Iako je Sarajevska publika negodovala zbog dolaska Cece u ove krajeve, jer se, u Sarajevu, njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan smatra ratnim zločincem, mnoge Sarajlije su ipak došle da slušaju svoju omiljenu pevačicu.

Ceca je sletela u Sarajevo helikopterom Vlade RS, a koncert je direktno prenosila RTRS.