PEVAČICA Dragica Radosavljević Cakana odlučila je da se vrati etno-muzici i da više ne snima komercijalne pesme! S obzirom na to da joj je svojevremno veliku popularnost donela pesma „Moj golube“, pevačica rodom sa Kosova želi da svoj rad ubuduće usmeri u tom pravcu. Numera „Kao Bog si lep“ makedonskog kompozitora i aranžera Nikole Mitevskog, koju je nedavno snimila u duhu tradicionalnog melosa, već je postala hit.

- Ova kompozicija je najbolji primer da nešto što je potpuno novo može da zvuči kao tradicionalna pesma - rekla nam je Cakana. - Izuzetno sam ponosna na tu pesmu kao i na kompoziciju „Ej, dragi, dragi“. Želim da pevam takve pesme. Moja obaveza je da se vratim etno-zvucima i da više ne eksperimentišem, jer sam dovoljno dugo lutala po žanrovima. Nikola Mitevski je rekao da mu se veoma dopadaju arhaičan zvuk i tuga u mom glasu. Hoću da pevam ono što volim i što mi najbolje leži. A to su ovakve pesme.

Cakana je tokom leta i radila i uživala. Kaže da ne voli da meša posao i zadovoljstvo. Sa suprugom Nebojšom bila je na hrvatskom primorju, na Hvaru i u Zadru, a uskoro ponovo idu na odmor. Ovoga puta opredelili su se za seoski turizam.

- Uskoro nam stižu prijatelji iz Londona, pa smo odlučili da zajedno provedemo odmor u seoskom ambijentu - ističe Cakana. - Planiramo da obiđemo Sokobanju i okolinu, ali i da odemo na Borsko jezero. Vreme je da počnemo da uživamo u lepotama i neiskrošćenim prirodnim kapacitetima naše zemlje. Sigurna sam da će i naši prijatelji biti oduševljeni ponuđenim sadržajima.

Pevačica već godinama ne letuje na crnogorskom primorju, a o razlozima takve odluke kaže:
- Na odmoru želim da se opustim i da ne razmišljam o tome da li će me paparaci slikati na plaži u neprimerenoj pozi, bez šminke ili sa raščupanom kosom.