Cakana: Vraćam se etno-muzici

V. N.

subota, 23. 08. 2014. u 11:01

Цакана: Враћам се етно-музици
S obzirom na to da joj je svojevremno veliku popularnost donela pesma „Moj golube“, pevačica rodom sa Kosova želi da svoj rad ubuduće usmeri u tom pravcu

PEVAČICA Dragica Radosavljević Cakana odlučila je da se vrati etno-muzici i da više ne snima komercijalne pesme! S obzirom na to da joj je svojevremno veliku popularnost donela pesma „Moj golube“, pevačica rodom sa Kosova želi da svoj rad ubuduće usmeri u tom pravcu. Numera „Kao Bog si lep“ makedonskog kompozitora i aranžera Nikole Mitevskog, koju je nedavno snimila u duhu tradicionalnog melosa, već je postala hit.

- Ova kompozicija je najbolji primer da nešto što je potpuno novo može da zvuči kao tradicionalna pesma - rekla nam je Cakana. - Izuzetno sam ponosna na tu pesmu kao i na kompoziciju „Ej, dragi, dragi“. Želim da pevam takve pesme. Moja obaveza je da se vratim etno-zvucima i da više ne eksperimentišem, jer sam dovoljno dugo lutala po žanrovima. Nikola Mitevski je rekao da mu se veoma dopadaju arhaičan zvuk i tuga u mom glasu. Hoću da pevam ono što volim i što mi najbolje leži. A to su ovakve pesme.

Cakana je tokom leta i radila i uživala. Kaže da ne voli da meša posao i zadovoljstvo. Sa suprugom Nebojšom bila je na hrvatskom primorju, na Hvaru i u Zadru, a uskoro ponovo idu na odmor. Ovoga puta opredelili su se za seoski turizam.

- Uskoro nam stižu prijatelji iz Londona, pa smo odlučili da zajedno provedemo odmor u seoskom ambijentu - ističe Cakana. - Planiramo da obiđemo Sokobanju i okolinu, ali i da odemo na Borsko jezero. Vreme je da počnemo da uživamo u lepotama i neiskrošćenim prirodnim kapacitetima naše zemlje. Sigurna sam da će i naši prijatelji biti oduševljeni ponuđenim sadržajima.

Pevačica već godinama ne letuje na crnogorskom primorju, a o razlozima takve odluke kaže:
- Na odmoru želim da se opustim i da ne razmišljam o tome da li će me paparaci slikati na plaži u neprimerenoj pozi, bez šminke ili sa raščupanom kosom.

Komentari (2)

Mila

23.08.2014. 19:58

...Čakana bi trebalo kao svoju misiju da zacrta snimanje starih kosovskih pesama.Da ih otrgne od zaborava,i da pokaže svu lepotu svoga glasa,koji je po meni kao stvoren upravo za te pesme...Ne treba gubiti vreme na "pesmičke" koje današnji tekstopisci i kompozitori forsiraju...pogotovu što njoj finansijski momenat nije najbitnije,a ostaće zabeleženo blago,koje se polako gubi i zaboravlja.Podrška...i jedva čekamo .

Dada

24.08.2014. 11:19

Pesma „Kao Bog si lep“ je zaista mnogo lepa, i takav zvuk joj najvise lezi.