Lepa Brena: Ne stidim se muslimanskog porekla

04. 03. 2014. u 20:42

Лепа Брена: Не стидим се муслиманског порекла
Zašto bih se stidela? Bila sam i ostala to što sam. I danas sam Fahreta. Ponosna sam na svoje roditelje i svoje korene, rekla je folk pevačica

PRED osmomartovski koncert na stadionu „Krnjak“ kraj Karlovca, Lepa Brena je gostovala na Hrvatskoj televiziji, a na pitanje voditeljke da li se stidela svog muslimanskog imena Fahreta Jahić, najpopularnija jugoslovenska folk zvezda je odgovorila:

-Zašto bih se stidela? Bila sam i ostala to što sam. I danas sam Fahreta. Ponosna sam na svoje roditelje i svoje korene. Nisam se promenila, jedino su se sa mojom popularnošću menjali ljudi oko mene. Ime Brena dao mi je košarkaški trener Vlado, jer mu je bilo teško da me zove Fahreta. Brena je bilo ime neke lepotice za koju nikad nisam čula, a epitet „lepa“ dao mi je pokojni voditelj Minimaks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Dejan

05.03.2014. 01:22

...i sve bi bilo u redu da nije spominjala korene. Islam u ovom delu sveta nema korene nego kao puzavica živi na račun stabla i korena drveta - domaćina. Ali dobro, Brena-Fajreta je samo ženska i to pevačica folk muzike, nije za očekivati da se interesovala za "korenje" i ostale lekcije iz botanike.

SLOBODAN

24.04.2014. 03:37

Fahreto tvoje KORENE su i MOJE ISTE ti si Fahreta iz bosne a ja sam Coce iz makedonije ali moja KUMA kazemi da me Krstila SLOBODAN a ne Coce.Fahreto za koje KORENE govoris za danasne ili ispred 500 godina.

zaliv. net

30.01.2019. 10:24

Hahaha cuj muslimansko poreklo, niko do nedavno nije ni znao da je Faktoreta, uzela umetnicko ime kako bi se umuvala medju srpski narod da zaradi pare. Sto nije otisla na Kosovo ili Albaniju?