Ulica Sezam bliži se milijarditom pregledu

Tanjug

14. 02. 2013. u 22:17

Američka TV serija za decu "Ulica Sezam" (Sesame Street) bliži se milijarditom pregledu na JuTjubu, čime je zašla ne teritoriju mega zvezdi poput Džastina Bibera i Lejdi Gage

NjUJORK - Američka TV serija za decu "Ulica Sezam" (Sesame Street) bliži se milijarditom pregledu na JuTjubu, čime je zašla ne teritoriju mega zvezdi poput Džastina Bibera i Lejdi Gage.

Popularna animirana serija, koja je na prostoru bivše Jugoslavije emitovana tokom 1970-ih i 1980-ih godina, uskoro će preći prag od jedne milijarde pregleda na JuTjubu.

Da bi što pre oborila taj rekord, tvorci serije će na Internetu postaviti video sa jednim od svojih junaka, Zverkom Teli, koji će pozivati korisnike da pogledaju emisiju i tako ostvare preostalih 20 miliona pregleda, a samim tim aktiviraju i "strogo tajni video".

"Ulica Sezam", koja se emituje od 1969. godine, lansirala je svoj kanal na JuTjubu 2006.

Smatra se jednim od pionira tzv. edutainmenta, koncepta prema kojem se obrazovni sadržaji mlađoj publici prezentuju na zabavan način.

Poznata je, takođe, i po tome što su se u njoj prvi pojavili Mapeti, urnebesni junaci Džima Hensona.

Njen najpopularniji video snimak je "Elmova pesma" koja je imala blizu 86 miliona pregleda od kada je 2009. postavljena na JuTjub.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije