Jugoslava Drašković : Uskačem u besnu kožu

M. Adžić

25. 08. 2012. u 21:55

Југослава Драшковић : Ускачем у бесну кожу
Glumica o karijeri, profesionalnim planovima i porodičnom odmoru: Popularna TV serija „Srećni ljudi“, u kojoj sam igrala Đurđinu, podseća me na bezbrižnije vreme

BILO je dovoljno da je pokojni glumac Milenko Zablaćanski u jednoj sceni „Srećnih ljudi“ oslovi sa: „Džurdžina, džavolčiču“, pa da Jugoslavi Drašković taj nadimak ostane za ceo život. I danas, gde god da pođe, lepu glumicu na ulici pozdravljaju čuvenom replikom. Mada od popularne serije nije odigrala zapaženiju televizijsku ulogu, Jugoslava je zahvaljujući njenim reprizama rado viđen gost u srpskim domovima.

Ova dama nije namerno prekinula glumačku karijeru, već ju je život odveo na potpuno drugu stranu. Osim igranja u pozorištu, Draškovićeva sa suprugom Zoranom Cvetanovićem otvara moderne bioskope po Srbiji. Dok se sprema za povratak na film i televiziju, glumica kaže da rado gleda reprizu sage o Golubovićima.

- Tek danas shvatam da nisam ni razmišljala o tome u šta se upuštam - rekla je za naš list Jugoslava Drašković. - Bila je to velika odgovornost, koju sam preuzela, čini mi se, olako. Ipak, krajnji rezultat je ispao dobar i srećna sam što mi je Slobodan Šuljagić pružio šansu da zaigram u ovoj seriji. Podseća nas na vreme koje smo srećno preživeli i iz kojeg smo se izvukli manje-više neoštećeni, što je, priznaćete, veliki uspeh.

OBEĆANA ZEMLJA SA Jugoslavom smo razgovarali dok se sa suprugom nalazila na proputovanju po Americi, pa smo je pitali kako se provodi u „obećanoj zemlji“:
- Stvarno tako izgleda na prvi pogled. Meni sve deluje dostupno i prijateljski. Kako stvarno doživljavaju Ameriku ljudi koji žive u njoj, drugo je pitanje. Trenutno smo u Vašingtonu, u poseti muževljevim rođacima, koji su se baš potrudili da nam pokažu Ameriku iz drugog ugla, a ne samo onu koju turisti vide. Poslednje dane našeg odmora provodimo u Njujorku, koji je mnogo više od onog što sam zamišljala. Mnogo me podseća na Beograd, što zvuči neverovatno - rekla je Jugoslava.

* Koliko vam je bilo teško da nastavite tamo gde je stala Dubravka Mijatović?

- Najteže je bilo zameniti Dubravku u toj ulozi, jer je ona vrhunska glumica. Uvek rado pogledam predstave u kojima igra, i baš se dobro zabavim.

* Gde danas vidite Đinu Golubović?

- Sigurno je završila medicinski fakultet, radi kao hirurg u Kliničkom centru, ima dvoje dece, psa i muža! Nema mnogo vremena, ali ima dovoljno ljubavi za sve one koji je okružuju. Muževljevo ime vam neću reći, neka ostane tajna (smeh).

* A gde je danas Jugoslava?

- Posle snimanja serije, život me je odveo na drugu stranu. Zatrudnela sam, udala se i rodila ćerku Mašu. Serije nisam snimala, ali sam zato igrala u pozorištu, najviše u „Pužu“.

* Hoćemo li vas uskoro videti na malom ili velikom ekranu?

- U poslednje vreme ređaju se glumačke ponude, tako da željno iščekujem nastavak snimanja „Besne kože“ i još jedne domaće serije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Milan

26.08.2012. 00:15

Da li sam ja to dobro procitao, ipak ce biti filma Tesna Koza 5 tj Besna Koza 5 :)))))))

jhony

26.08.2012. 00:48

iskreno Dubravka je za nju profesor za glumu,nije to visa bila ista serija kad su je napustile Tanja i Dubravka..

Anastasia

27.08.2012. 17:33

@jhony - Iskreno... meni je drago što imamo dobre glumice koje su igrale istu ulogu, a nikad ništa loše nisu imale da kažu jedna o drugoj. Iskreno - uloga nije bila po meri ni Dubravke ni Jugoslave, jer su obe daleko bolje glumice nego što su to mogle da pokažu u toj seriji. Čak i glupo mišljenje kao ovo što ga "jhony" ima, može da se objavi, ali to je samo znak njegovog nepoznavanja pozorišta.

Đura

26.08.2012. 08:50

Dajte još neku reportažu o njoj! Ostala je ljubimica publike,iako smo želeli da je viđamo mnogo više na filmu i u domaćim serijama. Ima vanvremensku lepotu, finu i otmenu, i divnu glumačku energiju, kojom unosi radost u domove gledalaca. Uspešna i ostvarena u mnogim oblastima, a skromna i srećna žena, koja samo voli da igra, i još i lepo i zanimljivo priča. Bilo bi interesantno videti Ameriku njenim očima.

AndieM

26.08.2012. 10:02

I mene NYC podseća na Beograd! :) Žao mi je što je nisam video, ona je najlepše lice i najfinija glumačka energija koju imamo! Šarmantna, zanimljiva, lepo govori, ostvarena u svim oblastima, a srećna i skromna, lepa žena i mama. Da je više ovakvih lepih tekstova, dajte neku njenu reportažu o New Yorku!