POZNATI sarajevski bend „Letu štuke“ održaće koncert 25. maja u beogradskom Domu omladine, u sklopu mini turneje na kojoj promoviše treće studijsko izdanje „Brojevi računa“, objavljeno krajem maja prošle godine. Za pesmu koja se izdvojila „U ovom svijetu“, snimljen je i spot, jer je prema mišljenju frontmena grupe Dina Šarana reč o najomiljenijoj pesmi njihovih fanova.

- Ona plovi, ozbiljna je, uznosi i razbuktava maštu, a govori i realno o stvarima. Zato je svima i najdraža, a i moja je lična pesma - kaže za „Novosti“ Dino Šaran.

* Kakva su vam očekivanja od koncerta u Beogradu?

- Kao i uvek nemamo nikakvih specijalnih očekivanja, osim da se nadamo dobroj poseti i još boljoj atmosferi. Sviraćemo pesme sa naša tri albuma. Poslednji je „Brojevi računa“ iz prošle godine.

ČUVAM MOJE GITARE * Koja je bila vaša prva gitara, a šta sada svirate?
 - Prva je bila akustara „sirena“, sa plastičnim žicama. Danas sviram „martina“ i poluakustičnog „pivija“. Čuvam gitare - kaže nam Dino Šaran.

* Možete li izdvojiti neki grad na prostoru bivše Jugoslavije u kojem najviše volite da nastupate?

- Krenuli smo iz Sarajeva, proslavili se u Zagrebu, a u Beogradu takođe imamo sjajnu publiku i odličan prijem. I manji gradovi su veoma važan faktor i „poprišta“ nekih od najboljih koncerata, tako da ne mogu da izdvojim ni jedan posebno.

* Čiji rad srpskih muzičara poštujete?

- Divim se Koji iz „Discipline kičme“, Canetu iz „Partibrejkersa“, Giletu iz „Električnog orgazma“. Tu su svakako i „Goribor“, sve od „EKV“, „Kande, Kodže i Nebojše“, i „Repetitora“.

* Razmišljate li o snimanju pesama za novi album?

- Krajem godine krećemo sa snimanjem novog albuma. Ideje već postoje, ali ne bih želeo da o njima govorim dok se ne iskristališu u našoj glavi. Svakako da nam je cilj da pesme budu kvalitetne, kao i da se dopadnu publici.

* Da li je objavljivanje albuma danas neprofitabilno?

- Diskografija je, bojim se, došla do kraja. Više niko iz sveta muzike ne može da živi od snimanja i prodaje albuma, tako da smo prisiljeni da se bavimo alternativnim stvarima. Staviti album na besplatno „skidanje“ sa Interneta, a onda proizvesti vinile, majice, upaljače i ostale suvenire sa logom benda. To je jedna od mogućnosti za preživljavanje. Za eventualne kolekcionare uraditi limitirano izdanje.

* Znači li to da se na Balkanu više ne može živeti od rok muzike?

- Ne može kao od kriminala, ali ide nekako.