Zaječar: Crvena srca za Čolu

V. M. P.

06. 11. 2011. u 19:38

Зајечар: Црвена срца за Чолу
Pevač Zdravko Čolić u subotu veče održao odličan tročasovni koncert u Zaječaru. Čola od najmlađih fanova na poklon dobijao crvena plišana srca
LEGENDARNI pop pevač Zdravko Čolić održao je u subotu veče koncert u sportskom centru „Kraljevica“ u Zaječaru pred više od 5.000 ljudi, bukvalno svih godišta. Neposredno pred početak tročasovnog koncerta, na parkingu ispred dvorane mogla su se videti vozila sa tablicama iz čitave Timočke Krajine, ali i Bugarske. Na nastup su stigli i članovi Zdravkovog fan kluba iz Novog Sada.

Kada se Čola u elegantnom i svetlucavom crnom odelu pojavio na sceni zajedno sa bendom, dvoranom su se prolomili aplauzi, ali je bilo primetno da je zaječarska publika prilično mirna - većina ih je sedela na svojim mestima, kao da ne veruju da uživo slušaju najveću balkansku muzičku zvezdu. Najopušteniji su bili oni najmlađi, koji su, uverili smo se, igrali i pevali zajedno sa Zdravkom, iako se nisu ni rodili kada je on snimio hitove „Glavo luda“ ili „Pusti, pusti modu“. Pa, ipak, kad god bi pevač došao do kraja bine koja je „ulazila“ u publiku, na poklon bi od vernih obožavalaca dobijao crvena plišana srca sa ispisanim porukama i igračke u obliku velikog mede. Tokom izvođenja „Kad pogledaš me preko ramena“, naslovne pesme sa aktuelnog studijskog albuma, Zdravko je svirao akustičnu gitaru, što ne radi baš često na nastupima. Scenski doživljaj upotpunile su balerine Pozorišta na Terazijama, dok je u pauzi tročasovnog spektakla nastupio Dragoljub Đuričić sa trojicom svojih bubnjara. Čolin prateći bend i ovoga puta bio je na visini zadatka, baš kao i sam pevač, mada ga je nekoliko dana pre nastupa u Zaječaru opasno mučilo grlo. Čak je, kako nam je rekao, razmišljao da otkaže koncert. Ipak, veliki profesionalac s lakoćom je otpevao sve pesne i nijedne sekunde nije se moglo naslutiti da je upravo zalečio prehladu.

Do kraja godine Čola će održati još četiri koncerta - u Cirihu (19. novembar), Beču (26. novembar), Ljubljani (10. decembar) i Novom Sadu (24. decembar). Što se tiče Nove godine, pevač nam je rekao da će, iako više voli da se te noći odmara, najverovatnije nastupiti na nekom trgu, samo što u ovom trenutku još ne zna u kom gradu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije