Rege nomad

V. M. P

07. 04. 2010. u 21:00

Реге номад
 Sa Nemanjom Kojićem o putu po Etiopiji. Hornsmen Kojot je sa brojnim solo izdanjima i posle prestanka rada grupe „Ajsbrn“, nastupao i stvarao širom sveta

 POSLE nekoliko odlično prihvaćenih zajedničkih nastupa u Beogradu, Banjaluci i Sarajevu, „Kanda, Kodža i Nebojša“ i Hornsmen Kojot, održaće u četvrtak veče koncert u beogradskom Domu omladine. Hornsmen Kojot je sa brojnim solo izdanjima i saradnjama posle prestanka rada grupe „Ajsbrn“, nastupao i stvarao širom sveta i predstojeći koncert će biti predstavljanje tog opusa, ovog jedinstvenog rasta-rokenrol nomada. Na pitanje kako se proveo prošlog leta na „turneji“ po Etiopiji, Nemanja Kojić ili Hornsmen Kojot, za naš list odgovara:
- U Etiopiji sam proveo šest sedmica i održao četiri koncerta, u Adis Abebi, Lalibeli i Šašamaneu. Taj Šašamane je zemlja od 50 hektara plodne zemlje, koju je Haile Selasije poklonio Karibljanima kada je bio na Jamajci. Sada tu živi oko sto porodica rastafari religije iz celog sveta. Za svakog rastu je izuzetno značajno da poseti Etiopiju. Vozio sam se lokalnim autobusima i družio se lokalnim narodom. Oduševljen sam njihovim gostoprimstvom i temperamentom. Što se tiče koncerata, pratio me je čuveni etiopski bend „Maharik braders“, a slušala me je publika koja pripada višoj srednjoj klasi. U Etiopiji su ljudi ili siromašni ili jako siromašni, bogatih nema.
* A svirke po Meksiku? Da li je tačno kad Manu Čao peva „Dobrodošli u Tihuanu,
na tekilu, seks i marihuanu“?
- Nisam bio u Tihuani, tako da ne mogu da tvrdim da je tako (smeh). Bio sam u severnom Meksiku, na potezu Meksiko Siti - Vera Kruz - Gvadalahara. Meksikanci su, takođe, vrlo razdragan narod, pun duha i temperamenta. Sigurno se tamo vraćam krajem septembra.
* Da li vam nedostaju koncerti sa „Ajsbrnom“, jednim od najboljih srpskih
rege-hard-kor bendova?
- Da, ali mi probe ne nedostaju, jer imamo novi bend u kojem je polovina ekipa iz „Ajsbrna“. Za sada još nemamo ime, ali imamo šest pesama koje uvežbavamo. Nova grupa je nešto nalik „Ajsbrnu“, tako da će uskoro biti i koncerata, i proba i albuma.

INOSTRANSTVO
* Zašto više radite u inostranstvu nego u Srbiji, odnosno u regionu?
- Nije da više volim da sviram preko nego ovde, već mi se tako ukazuju prilike. U regionu sam, zahvaljujući „Kandi, Kodži i Nebojši“ imao manju turnejicu koja je super prošla. Nadam se da će se situacija namestiti tako da počnem više da sviram u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije